När fredagar återigen seglar upp som veckans höjdardag

När jag är ledig, då vill jag knappt tala om vilken dag det är. Än mindre benämna vilken dag som har störst betydelse. Det är liksom halva grejen att allt flyter samman till en känsla av oceaner av tid att spendera som man vill.När sedan ledighet ersätts av jobbvardag måste jag helt ärligt erkänna att jag har ett drag av anknytningsproblematik. Rektorskan fortsätter leva lite ledighetsliv in i jobbvardagen och under en period blir det ett slags mellanting, en konstig kombo av jobb, nattsudd, morgonchock och en hel drös av aktiviteter och projekt av olika slag. Sakta men säkert suddas de där ledighetsmaneérna ut och lagom till mitten av oktober ungefär så har jag acklimatiserat mig. I know, you can call me a slow starter for sure….

011Här är vi nu! Vi skriver den 20/10 och livet delas numera så självklart upp i vardag och helg. Igen. Och plötsligt, plötsligt har fredag seglat upp som en het kandidat till veckans skönaste dag. För visst är det gott med en ledig lördag och söndag, men en kort jobbedag på fredagen, helghandling, tidig hemkomst och en ledig fredagseftermiddag är svårslaget. Den där känslan som väcks redan torsdag kväll, då man vet att det endast är en tidig uppstigning kvar, växer för varje minut av jobbedagen och exploderar sedan i en skön förväntan vid hemkomst. Så himla gott!

013Den där variationen som vardag och helg ger är egentligen inte dum alls. Stort gilla! Förväntningarna som gäller för denna helg handlar enkom om avkoppling och så lite som möjligt. Helt ärligt har vi nästan ingenting alls på to-do-listan och det känns nästan magiskt. Märkligt men magiskt.

Hoppas ni alla får en finfin helg! Kram från Rektorskan

6 thoughts on “När fredagar återigen seglar upp som veckans höjdardag

  1. Ha en fantastisk helg…och tack för att din underbara blogg lever vidare efter uppehåll! Go girl! ?? Kram Cecilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *