Kval och rättvisa

Lindras livets kval av likars jämmer? Somliga anser det. Och visst kan jag tillstå att det är underbart skönt att ibland höra medmänniskor berätta om hur de brottas med livets kval. Man ska aldrig underskatta vad förståelse kan göra för ens välmående. Bara man inte fastnar i det där jämrandet tänker jag.Bara man lyckas bryta sig själv, varandra, och åter lyfta blicken då och då. Förra helgen grottade jag ner mig i kvaljämmer, det måste erkännas. Kval som i fotbollskval alltså. Jag tyckte verkligen att hela upplägget för det fotbollskval TBs lag var mitt uppe i var minst sagt löjeväckande. Och det tycker jag fortfarande, om någon nu undrar. Som den analytiker jag är retar det ihjäl mig när skrivbordsideér inte ens är bra på teoretisk nivå. Det är väl det minsta man kan begära liksom….Och att det finns styrande människor som detta till trots liksom inte reagerar. Som bara stillsamt accepterar. Det förvånar mig som alltid.

007Ja, ni har väl fattat vid detta laget att Rektorskan är en sann drygis. Ni vet en sådan som nagelfar det mesta här i världen. Inte nödvändigtvis verbalt initialt. Nädå, jag klurar, vänder och vrider på de situationer som jag och mina nära och kära hamnar i eller beskriver om andra.I tysthet. På min kammare. Gör en och en annan tankekullerbytta, genomskådar de flesta människors intentioner och värderar sedan nogsamt vilka saker jag pratar om. Med den det berör eller bara inom familjen. Eller då det krävs med rätt externa människor som har rätt att veta, bör veta eller alternativt har nytta av att få veta för att kunna använda det i rätt sammanhang. Rättvisa är extremt viktigt för mig. Likaså likvärdighet. Jag far rent fysiskt illa av människor som mer eller mindre medvetet i olika sammanslutningar låter olika förutsättningar gälla för olika människor. Alldeles särskilt gällande våra barn och ungdomar. Avskyvärt! Alla vi som är verksamma med vår framtid, dvs barn och ungdomar, måste vara extremt uppmärksamma på hur vi hantera tillvaron så att vi inte missgynnar några genom att gynna andra. Det där är elementärt, anser jag. Och allas vårt förbaskade ansvar att reflektera och vid behov korrigera oss själva i.

009Nåväl, äntligen oktoberlördag. Vaknade av alarmet kl 06. Vem i herrans namn hade programmerat min mobil????? Det blev dock en skön (och tidig) morgonpromenix med bryggspring för Milou. Äntligen. Hans rehab efter korsbandsskadan går stadigt framåt och nu får han utöka rundorna lite. Såååå lycklig. Långfrulle med blaskläsning efter den varma duschen och sedan begav vi oss mot dagens fotbollskval.Givetvis på plats på arenan för dagen lagom till uppvärmning, inte speciellt kallt men sjukt blött. Att välja Converse var inte en toppnotering av bra val precis, men hemma var det uppehåll och 16 grader sååååå…… Fick husera under mitt härliga paraply med det fina ”taket” merparten av matchen. Och stampa med fötterna för att hålla dem vakna i blötan och kylan.

015Tät match och taggade boys i vårt Saik. Långa perioder rullade de fullständigt bort sina motståndare och däremellan smällde det rejält i närkamper. Ett bra och bestämt domarteam höll dock stämningen i hyfsad status matchen igenom, men visst hade man hjärtat i halsgropen några gånger (som när TB blev skallad i en luftduell och blev liggande på marken). Han som är högst i duellen på bild är min, riktigt bra insats av vår TB. Bra spänst har han visst med. Stolt morsa. For sure!

024Och jodå, idag gick det vägen. Vinst och platsen uppåt i seriesystemet är säkrad. Gissar att hela supporterligan var minst lika lyckliga som de där sköna grabbarna på bild. Hemåt for vi, med sjöblöta fötter och knorrande magar. Inte en kiosk så långt ögat nådde under matchen och vi som älskar att köpa grillad fotbollsvurre fick snällt ställa in oss på ett pitstopp på BK på vägen hem. Funkar fint det med skulle det visa sig.

023Jadå, jacket i pannan fick sig en ny kyss. Igen! Snark……Ihoptejpad och snygg som få är han ändå vår TB. Han kom hem och vände, drog på lagfest och firande förstås och här sitter vi andra nu denna lördagskväll. Mörkret ligger redan tungt över Näset, brasan sprakar och tvättstugans alla maskiner går på högvarv. Här ska vi också fira med lite ost och kex, snacks och en vältempad Italienare. Fotbollssäsongen 2017 är nu officiellt avslutad. Och medan TB säkert tycker det ska bli skönt med lite vila är Gabbe sjukt sugen på att köra igång igen. Hoppas innerligt att det där uppehållet är slut snart. Livet utan fotboll är inget för familjen Happyvardag i alla fall, det är då ett som är säkert…..

Kram från Rektorskan

4 thoughts on “Kval och rättvisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *