Skrämmande fakta

Hallå hej, här är jag! Bland dammråttor och gammal junk, kartonger och påssystem samt en hel massa bråte jag inte för mitt liv kan förstås vem som har asat in i mitt hem. Ni kommer ihåg mitt egenpåhittade lilla projekt i att rensa ut…..hrm…..hela huset. Det går framåt kan jag meddela, men det tar nästan all min tid i anspråk. Funderade till och med på att ta semester en vecka för att slutföra uppdraget, men maken hejdade mig mitt i den tanken. Semester ska vara avkoppling anser han….

034Nåväl, mitt Feng Shui-projekt har böljat lite fram och tillbaka de senaste dagarna/veckorna så att ibland har det sett ut som i lördags morse (se bild) eller annars ganska ordinärt. Jag estimerade att det skulle få ta, om inte till jul, så åtminstone till adventsstöket i anspråk. Maken undrade försiktigt vem jag trodde jag försökte lura…..han menar att jag alltid vill ha allt gjort igår. Jag fattar verkligen de nada, didelidozipzero null.

Igår morse tog jag tag det kombinerade utrymmet klädkammare, förråd och makens man cave och av bilden ovan att döma förstår ni att jag hade lite att stå i. Nu har det hunnit bli söndag kväll och hemmet är åter iordning. För att vara helt ärlig är nu alla skåp, lådor, rum och utrymmen genomgångna och utrensade, förutom en slasklåda i köket och en garderob med verktyg etc. Jag har kört 4 billass och har minst ett kvar till återvinningen, klädinsamlingen och containern. Lite saker har skänkts mer internt och somliga saker har jag sålt av. Garaget fick ett semirens, bara så att altanmöbler etc kom in, och resten ska göras till våren. Vinden är helt tömd. Fy farao vad nöjd jag är med mig själv……

2016-07-06 09.51.00Som en mindre angenäm effekt av husrenset seglade några skrämmande fakta upp. Som ni vet har jag ju haft köpstopp under en period och jag förstår nu varför. Efter utfört rens och i samband med inplockandet i nya garderobssystemet uppdagades nämligen vissa fakta. Fakta som jag egentligen inte vet om jag ska få panik över eller om jag ska se som lyckosamt i min idé om att bygga garderob. Antal byxor: 48 (rensade ut så att det blev 43 eftersom jag gjort lite narr av min bror Lasse, vars garderob innehöll just 43 par byxor). Jag behöver nog inte köpa nya byxor på ett tag. Och yup, alla 43 paren passar finfint. Antal kappor: 6 (helt hanterbart och rimligt tycker jag). Antal vinterjackor 5 (definitivt rimligt). Antal vår- och höstjackor: 26 (hoods och munkjackor ej medräknade). Antal klänningar: 38 (allt från solklänning till värsta finstassen, så det är väl också rimligt eller?). Blusar och tröjor räknade jag inte, inte skorna heller. Mer än de 48 par jag nu har skänkt, begravt, slängt eller sålt av då alltså. Och eftersom ingen annan sa det, säger jag det själv. Gu, så duktig jag har varit på att rensa. Maken stirrade på mig och väste mellan tänderna: ”Rensat älskling, du har inte rensat. Du har bara gjort plats för nytt”. Vilket påhopp!

040För övrigt har maken shoppat nya Samurajsvärd till sig själv, så det så. Och det innebär att vi har rätt fullt i knivfacket också kan meddelas.

040

Nu är Gabbe hemhämtad från sin fotbollsavslutning på restaurang Parken. Maken och jag tog en runda över stan och hamnade sedan på bästa Mont Matre för lite gott käk, vilket innebär att det blir en lugn kväll här på Näset nu. Tvättmaskin och torktumlare snurrar för fullt. Ljusen är tända, doftoljan till doftpinnarna påfylld och TV-fotbollen rullar. Ikväll återstår endast en liten renbäddning av säng samt bestigandet av strykberget, sen får man fladdra ner i tv-soffan.

Hoppas ni haft en finfin helg folket! Kram Mia

 

8 thoughts on “Skrämmande fakta

  1. Ooops, jag tycker jag har alldeles för mycket kläder… jag skulle vilja minska till hälften. För att kunna ta ut ett plagg ur garderoben utan att få med tre till samtidigt för att det är för trångt. Vet inte när jag ska hinna köra mitt rens. Nästa helg kanske.
    Kram J

    • Tror det är bra att dte får ta tid raring. Annars gör man det bara med lättan som min lilla mamma brukade säga. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *