Möter hösten

Länge, vääääldigt lääääänge höll jag fast vid min tro och förhoppning om den vackraste sommaren i mannaminne. Jag längtade, väntade, hoppades. Peppade min omgivning, badade på i det lätt svala havet, såg till att utnyttja varenda  minut av ok väder för utevistelse. Predikade att om vi bara har den rätta tron, ja då kommer snart det vackra vädret till oss. Man får ju liksom inte bara ge upp sådär.

081När sommarlovet övergick i läsårsstart fortsatte rektorskan sitt pläderande för att det nu minsann blir den absolut bästa sensommaren i mannaminne. Att vi skulle få igen allt det vi saknat i sommar. Jag var nog så övertygande att jag till och med började tro på det där själv. Nåväl, ingen kan i alla fall anklaga mig för att se hinder eller för att ha en negativ approach. Nu skriver vi plötsligen den 3 oktober och även om veckan och helgen som gick bjöd på sol och behagliga 16 grader, så måste även jag krypa till korset och erkänna att det numera känns som om hösten gjort entré.

010I fredags besökte vi TB i Kalmar och passade även på att ta en tur till den skördefestande Öland. Lördag och söndag bjöd sedan på fotbollsmatcher, förvisso med solen som lite avlägsen gäst men ändå likväl iförda långbyxor och tjocktröja/jacka. Gårkvällen bjöd på ett ständigt gäspande och imorse var det oroväckande mörkt då alarmet brände av. Gabbes fotbollsträning ikväll fortskred medan mörkret sakta sänkte sig över Åvallen.

029Man skulle kunna få spunk för mindre. Man skulle kunna misströsta, börja leta solresor och få uppbåda all tänkbar energi för att hålla paniken stången. Man skulle verkligen kunna skrika rakt ut. Men på något sätt har jag bara försonats med det faktum att hösten är här. Hur märkligt det än låter så är jag också helt kolugn med att det är mååånga månader till nästa långledighet med nya förhoppningar om sol och värme. Jag höstrustar här på hemmaplan, både inomhus och utomhus, och jag verkar tydligen finna någon typ av lugn och harmoni i det där. Märkligt! Ganska förvånad själv också! Icke desto mindre älskar jag mig själv lite mer då.040Medan Gabbe tränade rastade jag volangerna Rödeby runt. Hem, dusch och så kvällsmat. Mörker utanför fönstret, men massor av tända ljus och så känslan av att med gott samvete bara kunna krypa upp i soffhörnet och mysa resten av kvällen. Same same, but very different!

Kram Mia

6 thoughts on “Möter hösten

 1. Nu går det verkligen inte att huka sig längre, hösten är verkligen här med dunder o brak. Kallt, regnigt och blåsigt som sig bör på västkusten kan jag meddela. Det gäller att hålla i toupén ?
  Fullt ös både på jobbet och hemmaplan, så i dag startades dagen med två Treo till frukost… får se vart det hamnar.
  Stor kram till dig❣️J

  • Åh nä, raring. Inte ok med Treo till frulle. Tror bestämt du behöver tänka lite mer på dig själv serru. Kramis

  • Så härligt vännen! Jag är ju solgalen jag och tycker därför att det var lite för snålt, men visst hade jag en superfin hemmasommar. Det måste tillstås.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *