En betraktelse från ett förkylningsperspektiv

Jag tänker envist hävda att det är den uteblivna sommarens fel att vi redan har haft värsta sjukdomsperioden på jobbet! Folket faller ihop lite här och var och det är en oroväckande mönsterpassning, så till den grad att det absolut inte går att snacka bort. Frossa, skav i halsen, huvudvärk, feber, täppt näsa och så den efterföljande härliga hostan, som om man har riktig tur kan bli en trogen följeslagare hela hösent. Här i familjen Happyvardag är det toppnotering med 3 av 3 möjliga och en bonus på den utflugne sonen som hälsade på för en kort stund. Visst låter det mysigt?

007Innan förkylningen slog till här med full kraft så var tillvaron full av uppstyrdhet. Det var planerade aktiviteter av olika dignitet, men framför allt hade rektorskan huvudet fullt av idéer att på något sätt förpassa till realitet samt förstås den mentala lilla to-do-listan. Precis så som livet har en tendens att te sig i sin mest vardagliga skrud på något sätt. Pre allt liksom.

010Mitt i snorpapperracet, jakten på ett nässpray med något kvar och hysteriska nysattacker är det väldigt enkelt att ändra fokus. Ibland tänker jag till och med att jag är som klokast då jag är risig. För plötsligt är alla måsten, alla to-do´s och ja, till  och med de flesta önskningar ett minne blott. Ordstävet att den sjuke bara har en önskan är skrämmande likt verkligheten. Jag landar i vareviga sjukdomsperiod i samma insikt: Jag ska aldrig mer stressa. Jag ska minsann aldrig mer fylla min tillvaro med en massa meningslösa hitte-på-måsten. Och aldrig någonsin ska jag mer ta för givet att jag ska orka allt, kunna allt, hinna allt. Helt ärligt kan det vara så att jag alltid lovar mig själv att jag ska bli en bättre människa. Tycker ni att jag verkar vara lyckosam i förverkligandet av de där insikterna? Just asking…..

Mia Barks foto.Nåväl, efter en ganska välfylld helg trots feberfrossa och nästäppa, sårig hals och enerverande hosta samt en helt galen måndag på jobbet lät jag (hör och häpna) bli att avboka min påfyllnadstisdag och landade därför hos Sköna Helena på Carlsson´s Klipperi&Lantliv för en välbehövlig stund under saxen. Det kanske finns hopp för mig ändå……

Nu en liten härlig dos blandmissbruk (hostmedicin, mentolnässpray, halsgurgel a la Florida style och en alvedon) innan jag kryper ner i sängen och kikar på någon av kvällens alla Champions Leaguematcher från sovrumsdistans.I

Kram Mia

7 thoughts on “En betraktelse från ett förkylningsperspektiv

 1. Mia, om man är så jäkla fin i håret (du vet ju att jag älskar page) så blir man väl frisk av bara farten.
  Kram Monika

  • Ledsen? Genomförkyld och så dragandet med virknål i hårbotten…tror jag nös femtioelva gånger i rad. Fruktansvärt. Men så nöjd efteråt. Tack raring…..frisyren blev en annan idag då jag skulle fixa den själv. Hihiihihi. Kram

 2. Heeeej!
  Och tack fina du för fina hälsningar och kloka ord hos mig!
  Blev så glad när jag förstod att du var tillbaka!
  Kloka ord, blandat med humor i dina inlägg, precis som det var innan din paus! Gillar!
  Kram på dig och trevlig helg!
  P.s… jag ska till ditt favvo-hotell i helgen 😉
  /Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *