När en har lämnat boet!

Det har varit en omtumlande sommar. Trots att det varit bestämt sedan augusti förra året och trots att jag har haft låååång tid på mig att vänja mig vid tanken och trots att det är något helt naturligt. Men det sitter liksom inte utanpå när ens förstfödde plötsligt ska lämna boet.

064TB kom in på Stockholms Universitet redan förra hösten, men var liksom inte hågad för plugg då. En bit in i förra läsåret på jobbet bestämde han sig för att han istället skulle flytta till Kalmar och Linneuniversitetet för att satsa på Internationella samhällsstudier, statsvetenskap och politik.

018Och så blev det. Ansökan i april, lägenhetsköp i maj (med tillträde i augusti) och så en leasure sommar med packning, inköp och omgångsflytt. Jisses säger jag bara…..Att det blir så mycket saker i bara ett rum liksom. Idén om att flytta i omgångar skulle visa sig vara ett klokt val och på så vis en möjlighet att ännu mer vänja sig vid tanken. Så många turer längs med minnenas kvarter. Här är en låda nostalgi med Börje (nallen han fick av morbror Lasse samma dag han föddes), viktiga böcker om Zlatan och Hassan, studentmössan och Austin Powers kostymen. Snacka om att ha känslor lite all over the place!

042En del möbler hemifrån och så ganska mycket nyinköpt. En 2:a på 60 kvadrat kräver ju sitt och TB visste tidigt exakt hur han ville ha det. Det blev verkligen superfint.

044Inte helt otippat blev den en grå, vit och svart färgskala med träinslag. Stilrent och snyggt! Sådär så att jag liksom själv har lite längt till den där lägenheten. Nyrenoverat badrum, stor balkong, jättefina parkettgolv och ett supernice område.

048Så den 20 augusti blev han officiellt Kalmarbo, då det stora flyttlasset avgick från Näset. Med god hjälp av världens bästa svärmor och skönaste Saik-grabbarna kom vi snabbt iordning med allt och han kunde glida in i nollningsveckorna. Nu är han dessutom officiellt en etta och plugget är i full gång – filosofi och vetenskapsteori, visst låter det spännande! TB trivs enligt egna utsagor som fisken i vattnet, älskar sin lägenhet, gillar plugget och har redan skaffat sig ett kompisgäng att socialisera med. Denna helg har han varit hemma och spelat fotbollsmatch, hängt med fotbollspolarna, spelat golf och socialiserat sin mor och far och lillebror och hund en stund. Men så längtade han ”hem”. Och på något vis blir det liksom bara självklart att någon har det bra, när ”hem” inte alls är samma sak som här hemma hos oss. Längre!

Om ni undrar hur det känns? Scary naturligt, märkligt härligt, självklart och skrämmande på samma gång. Jag är så galet stolt över den person min fine förstfödde har blivit och jag är så sjukt glad över att han ville flytta, plugga, skaffa sig ett nytt liv. Han var såååå redo! Och jag är så himla tacksam att han då och då vill komma hem, tanka lite trygghet och bli lite ompysslad för att sedan fladdra iväg i sin nya tillvaro igen. Det är ju precis så här det ska vara. Icke desto mindre måste jag erkänna att det är tomt och lite tyst här hemma, jag saknar att få skämma bort honom och att ha honom nära. Gabbe tycker det är förfärligt att hans älskade storebror har flyttat och han hävdar med bestämdhet att vi inte längre är någon familj. När jag satt och tröstade honom precis efter flytten viskade han i mitt öra: ”Mami, vad tror du om att övertala pappa om att skaffa en lillebror?”. Hans ömma moder hade mycket svårt för att hålla sig för gapskratt och frustade fram mellan andetagen att då måste vi minsann övertala pappa att skaffa en ny fru också. Gabbe tittade mycket förnärmat på mig och utbrast: ”Jaså, alltså ingen bebbe. Vilken typ av människa är du egentligen?”

045Wherever I lay my hat, that´s my home!

Nu har söndagslugnet lagt sig över Näset. Efter mååånga dagar med ösregn fick vi idag en härlig dag med sol och nästan bleke. Gabbe skulle minsann vara med på dagens heldagscup i fotboll trots en genomförkylning och det skulle visa sig gå klart över förväntan. Den genomförkylda mamin verkar dock ha fått en överdos av frisk luft och har nu totalkraschat i Lassesoffan. Tor åkte ”hem” redan på em och allt är preppat för ny jobbstart imorgon. Hoppas innerligt vi vaknar i bättre skick imon…..

Kram Mia

 

6 thoughts on “När en har lämnat boet!

 1. Nä, vilken typ av människa är du egentligen?????
  Det är omtumlande när barnen lämnar boet, ni fick ha honom hemma rätt länge ändå. Svårt att vänja sig, helst som hembesöken tenderar bli mer sällan med tiden. Men det är ju så livet ser ut och att tänka motsatsen, att ha vuxna barn utan ambitioner hemma i 30-40 år, då är man glad att det ser ut som det gör!
  Ni vänjer er så småningom. Något lov kan säkert lillebror hälsa på ett par dagar, över en helg nån gång osv. Det funkade här och var en kul form av umgänge!

  • Ja, mestadels känns det så himla naturligt och bra liksom. Och tack och lov för ambitioner och flyttönskan – håller helt med dig.
   Kram

 2. Mia, uppmärksammade inte förrän nu att du (kanske) är tillbaka. Hoppas det är så för saknar både dina tankar klädda i ord och min ”fotbollskompis”. Här i Norrköping har sommaren varit bra, nästan alla dagar med sol och 20+. Ingen riktig värmebölja dock men det är jag bara glad för då jag inte gillar extremvärme och inte att ligga och sola heller utan mer pyssla i trädgården eller åka på utflykt. Tidigare har vi inte haft Cmore så det har inte blivit så mycket fotboll men igår kollade jag både AIK Hammarby och Norrköping Jönköping. Kul att även AIK börjat förädla fotbollstalanger. Blir ju svårt för laget, som det blivit för Norrköping när de hela tiden försvinner som utlandsproffs men i stort sett bra. Synd bara att de så ofta blir ”bänkspelare” utomlands.
  Välkommen tillbaka och kram från Monika

  • Tack söta du. Jag har också saknat min fotbollskompis (dvs du). Har förstått att det varit betydligt bättre väder i mellersta Sverige i sommar och vi hade toppenfint då vi var i Stockholm också. Ja, derbyt bjöd ju på många målchanser i alla fall. Och Norrköping har ju en flera yngre talanger med i U21 – underbart!
   Kram

 3. Det här inlägget fick mig att längta tillbaka till min egna ”första-flytt”, då jag hamnade på högskola i Jönköping. Vilka härliga år det blev!!! Det ör bara att gratulera både er och honom till schysst lägenhet och allt det där andra som hör till.
  Kram ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *