Sommarlov vi väntar på…..

…sommarlov vi snart ska få. FAST….vi ska bara igenom några riktigt hektiska dagar först. Pjuh! Denna kortvecka bjuder på tema på #världensbästaskola och även i år bjuds vi valbart sådant. Eleverna i åk F-7 väljer mellan en mängd olika saker (som hår och mode, programmering, mästarnas mästare, fotboll, golf, skogslek, pyssel, matlagning, bollsporter, gymnastik, bakning, friluftsliv och fiske, dans, konst och bild, ridning, foto och film, dans och experiment) och man får en dag av varje aktivitet. Som de älskar det här med att få välja och bara syssla med sådant som man gillar bäst. Åk 8  lever friluftsliv med paddling, vandring, lägerliv i tält och egen matlagning och åk 9 har avslutningstema kring sitt spex. Underbara dagar förstås, men som också snurrar till det rejält och gör att nästan ingenting är som vanligt någonstans.

007Samtidigt sysslar somliga av oss med det som egentligen mer hör nästa läsår till. Jepp, ni läste rätt. Med en  fot i varje läsår lägger vi nu sista handen vid schemat för lå 17/18, briefar in, checkar så att allt funkar och lägger ut resurser på bästa sätt samt skriver på betygskataloger, trycker ut betyg och signar. Rektorskan pendlar mellan att dokumentera innevarande läsår och att ge förutsättningar för det som komma skall. Där emellan preppar vi för sista skoldagarna, en skolövergripande friluftsdag på bästa Åvallen, fotbollsutmaningen mellan elever åk 9 och personal, lärarmiddag för åk 9 och deras spex, genrep, stipendieutdelning och skolavslutning. Det kanske inte är konstigt att man svarar ”God morgon Anna-Stina” (dvs helt uppåt väggarna) då och då. Det är mer än lovligt fullt på övre plan nu.

Mia Barks foto.Men, rektorskan stressar inte. Hon gör allt metodiskt, med andning från långt ner i magen och hon skubbar inte från en enda måltid – livrädd för att ramla dit igen liksom. Jag har ingen to-do-lista längre utan tänker att jag vet vad jag måste göra när och hur och förlitar mig på det istället. Det där med att ta sovmorgon försökte jag mig på även idag, men var ju tvungen att kila upp till jobbet. Vaknade till hällregnet skvalandes mot fönstret och kände hur jag instinktivt ville ligga kvar. Det är ett mycket gott tecken. Kom till jobbet som en dränkt katt och led med de av våra temagrupper som skulle ha heldag utomhus. Vid 9.50 vände det dock och sedan dess har vi fått njuta sol. Lovely!

5 jobbedagar innan skolavslutning och sedan 5 ferietjänstgöringsdagar….sen har vi sommarlov. Countdown…..

Kram Mia

4 thoughts on “Sommarlov vi väntar på…..

 1. Hahaha… det låter verkligen hektiskt…. OCH roligt! På samma gång! Det är bra, är det hektiskt och tråkigt, då blir det oftast inte bra… Bra att du inte stressar upp dig och att du äter ordentligt 😉 Nu låter jag som den fyrabarnsmamma som jag är… 😉
  Skönt med nedräkning och långt sommarlov!
  Tack snälla fina för fina ord om dotterns student!
  Kram/Maria

 2. Gosh va härligt!!! Å det är du så värd 🙂
  Förstår känslan för jag jobbar ju lite så med med mina uppgifter.
  Allt som ska slutföras den här terminen med alla betyg etc.. Sen planerar jag introduktionen för de nya studenterna som kommer i augusti. Lite kluven kan man känna sig emellanåt..
  Men nu är det nattadax… Sov ju så där inatt det ovädret…
  Kram Anna

 3. Rektorskan stressar inte??Nähä? Har du lärt dig det just nu? Härliga dagar ändå, de där sista på läsåret!

 4. Leva utan to-do-lista kanske är din nya grej 😉 Eller är det bara tillfälligt?!
  Så mysigt med nedräkning, jag semestrar ju denna veckan sen är det två jobbeveckor kvar innan semester. Som ligger ovanligt tidigt i år…
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *