Gnälltisdag goes Gladpirrsdito

Som ni säkert vet vid detta laget praktiserar vi gnälltisdag, ett sätt att försöka fokusera tråkgnäll till en dag i veckan och övriga ägnas åt att se möjligheter samt att glädjas istället. Det där innebär att vi ibland dessutom glömmer bort att gnälla, trots att det är tisdag. Vilket blev just så denna tisdag. Vaknade förvisso med magtrassel vid 03.40 och kunde inte direkt titulera mig utsövd vid uppstigandet, men lyckades ändå hålla ihop det fint. Redan kl 09 blev vi dessutom fullständigt swept away och allt som möjligen skulle kunna falla inom ramen för gnäll var som bortblåst.

014Dagen D för våra åttors musical var plötsligt här och stämningen var på topp. Innan, under tiden och efter. Jisses, snacka om att leverera. Så otroligt duktiga elever som liksom genrepade på skolans övriga klasser denna skoldag.

028Det var all in, med mimik, klädsel, inlevelse och framförallt sång. Och de man kanske minst kunde gissa skulle spela ut hela registret, gjorde det och fullständigt knockade oss.

123Rektorskan valde att se både föreställningen kl 9 och kl 11 eftersom det var olika huvudaktörer i de olika föreställningen . Båda uppsättningarna var otroligt duktiga. Så där satt och stod vi omvartannat, diggade till musiken, småfnissade åt handlingen och bara njöt av att fyllas med gladpirr. Trots att det var tisdag.

129Vi har en fantastisk musiklärare Marie hos oss. Hon brinner för kreativitet och estetik i alla dess former och hon är helt magisk på att få elever att överträffa sig själva. Trots att själv gärna hävdar att allt hon gjort är att ge dem tid, så vill jag gärna klä på det där med att tid i all ära är underbart. Rent allmänt tror jag att vi ger barn, ungdomar och medmänniskor alldeles för lite tid nuförtiden. I jakten på att allt ska vara så effektivt, så perfekt, så optimalt som möjligt så glömmer vi gärna bort att människan mår bra av att möta utmaningar på rätt nivå och att få växa i ro. Allt ska stressas och värkas fram med ”substral” (växtnäring i olika former). Marie ger inte bara sina elever tid att växa in i en uppgift och tid att lösa den på bästa sätt. Hon förlöser även modet, kraften och viljan att tro på sig själva och därmed våga prestera. Det där är stort. Det där är sannerligen en framgångsfaktor i pedagogiskt ledarskap. Att se Marie tillsammans med sina adepter idag var superhäftigt!

003Så idag har ni en extremt stolt bloggande rektorska här. Det är minsann nästan så att jag skulle vilja vara på plats ikväll och se de två föreställningarna igen. Med andra ord, det bästa betyget ever…

052Tisdagsgladpirret samsas idag med magtrassel och en diger to-do-lista, men där det förstnämnda har tagit total överhand. Nu ska Gabbe skjutsas till träning, men någon egen träning vågar jag mig nog inte på. Kan ju sluta hur som helst…..Och kvällens middag kommer att stavas smörgåsrån med en skvätt coca cola. Mums!

Kram från Rektorskan

 

One thought on “Gnälltisdag goes Gladpirrsdito

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *