Vindeffekten som skojar till det

Alltså, minns ni den där tiden då man tog foton, lämnade in rullen på framkallning och så väntade man med spänning på resultatet? I bästa fall blev det några bra foton att sätta i album, i värsta fall blev det inte så många minnen av det man precis upplevt. Hihihihi….Rektorskan är sannerligen ingen mästerfotograf och helt ärligt har jag nog aldrig närt något intresse att verkligen lära mig det där med skuggor och vinklar (alldeles för tekniskt och avancerat för mig) men jag har alltid älskat att konservera minnen. Gärna i form av foton. Numera är ju fotografering något helt annat och det där med att vänta och hoppas gäller väl inte direkt. Inte nog med att man kan se redan i fotoögonblicket om det blir ok, men kan också i efterhand retuschera så att det blir lite mer av drömmen än av verkligheten avbildad so to speak. Nåväl, även det är alldeles för tekniskt avancerat för rektorskan som mer går på idén om att efterlikna en paparazzi. Hon bränner av en faslig mängd bilder och hoppas på att fånga något bra helt enkelt.

006Som i detta underbara fotoögonblick. Rektorskan och kamrern har för avsikt att ta en wefie med havet som bakgrund, men kalkylerar inte direkt med vinden vid havet. Hehehehe…fångad av en stormvind kan man säga……

007….och sin vana trogen brände hon av några stycken på raken. Precis alla blev lika lyckade!

008Så vi hämtade hjälp av ännu en skön blondin. Wefie blev istället pose, men vinden…vinden bestod minsann.

009Kamrerns hår höll sig dock ganska lugnt, medans rektorskans for omkring. Ja, vad gör man inte för lite volym liksom….

010Moahahahahah…..här ser vi minsann lite sammanbitna ut. Så skoj var vinden i håret uppenbart. Inte undra på att man fick vara så vänlig att ta en selfie på toaletten minsann.

Mia Barks foto.

Vaknade till alarmet 04.45 imorse och då var det vindstilla kan jag lova. Make och grabbarna drog på golftävling i Malmö och kvar hemma blev en magsjuk Milou och moi. Eftersom sömnfönstret helt uppenbart stängt, satte jag igång med tvätt, städning, morgonpromenad, skura golv, sortera papper, åka en sväng till veterinären för dietfodersinköp, jobba undan, slänga skräp, skicka iväg räkningar och göra iordning i trädgården. Allt ackompanjerad av sol, fågelkvitter och blå himmel. Ljuvligt! Nu är grabbarna snart på hemväg och rektorskan är lite mör. Dags att klura på mat för kvällen och se till att valla Milou en kort liten sväng. Och BTW……med middagsbrisen vände vinden och nu blåser det rejält i min trädgård. Tänker inte ens försöka mig på att ta en bild på två vrak här i altanloungen.

Happy Friday folket……Kram Mia

4 thoughts on “Vindeffekten som skojar till det

  1. Underbara foton! Jag älskar den typen av naturliga foton, uppstyltat och redigerat är inte min grej. Men det kan ju bero på mitt ointresse för att lära mig, jag vill bara ha bilderna för minnes skull. Och så tycker jag det blir alldeles för fjantigt när vuxna kvinnor (läs; i min mogna ålder) ska puta med läpparna och se lagom ”kåta” ut för att bränna av en läcker selfie ?
    Kram J

  2. Jag tycker mycket bättre om sådana här bilder, gillar inte nr det fixas och manipuleras. Däremot tycker jag det var mycket roligare att fotografera förr, när man behövde kunna lite för att få en bra bild!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *