Att vända på steken

Vilken trasselvecka rektorskan haft! Ni vet sådana där då allt har en tendens att haka upp sig, strula till sig och utökas de luxe. Inte en endaste lite punkt på to-do-listan hanns med på jobbet och ja, ganska många hann läggas till. Lätt stressande när terminens dagar börjar bli räknade, kan jag meddela. Även på hemmaplan har det varit hyfsat intensivt och rektorskan som normalt sett sover som en stock har varit vaken en ansenlig mängd gånger/natt pga makens rygg- och nacktrassel. Det där ger osökt trötta ögon och ett tilltufsat tålamod och med något sämre tempo än vanligt har motionen fått stryka på foten och ja…..då är det lätt att tappa modet. Jobbeveckan avslutades med en överflytt av to-do-punkter till nästa (för att vara ärlig bytte jag bara veckonummer på den redan digra och påfyllda listan), helghandling och så vips ut till mor och far för att hjälpa dem. Båda två behövde handla och båda två ville följa med. Så där en fredag kl 14.30 i direkt anslutning till barnbidrag och pension addar det där lite extra spänning till vardagen…….

008Nåväl, de var superduktiga och supernöjda och jag var hemkommen lagom till 17. Preppade fredagskäk (make och pojkar höll sig på golfbanan) och tyckte lite allmänt synd om mig själv. Tänkte att jag skulle göra ett försök att tämja PMS-häxan och drog därför igång gräsklippning, Och se på tusan, det funkade fint denna gång med. En gräsmatta, en dusch och en bordsdukning senare hade jag bytt sura minen mot en ganska nöjd dito. Det blev en superskön fredagskväll med liten drink på altanen, gott käk och sedan skönaste SAIK-familjen (TBs fotbollslag) på besök på kvällen. Underbara grabbar och jag somnade verkligen (lite för sent men ok….) med ett leende på läpparna.

009Tidigt lördagsalarm med make och TB till golfbana för att teknikdrilla inför juniortävling lö och sö i Ystad samt lite coachuppdrag för maken. Även Gabbe väcktes 07 med matchsamling kl 9 och medan laget bytte om och värmde upp, värmde den ömma modern upp med styva snabba 7km. Det där är för övrigt den absolut bästa metoden för att tämja en PMS-häxa (om hon nu hade kommit tillbaka alltså, vilket hon inte hade men ändå).

011Härligt föräldrahäng med bästa Cilla, Linda, Otis (som inte är förälder utan en av de sötaste bebbar jag stött på) och Mats mfl, sol från en klarblå himmel, fokuserade RAIF-killar som verkligen kämpade för varandra och såg till att spela riktigt fin fotboll samt förstås en skön vinst med 7-0. Idag är jag extremt stolt över hur grabbarna tog sig an sitt uppdrag (och jag klagade inte ens över att Gabbe säkert var en kvart senare ut från dusch och omklädning är övriga i laget). Kiosklunch (fotbollskorv när den är som bäst) och så hem. Brunch på hemmaplan och sedan for vi ut till Allra Käresta Syster för bad och altanhäng.

01918 grader har en klart svalkande effekt, men solen värmde urskönt. Massor av snicksnack, vollybollspel i poolen och så fika iskall dryck. Andning från långt ner i magen och bara känslan av att ha vänt surmuleskallen till mitt vanliga jag är ljuvlig.

026

Nu sitter vi här hemma och njuter av öppna altandörrar, fågelkvitter (ja, jag gillar fågelljud. Allt annat med fåglar verkligen hatar jag) och känslan av ledighet. Jag passar på att dra lite djupa andetag från långt ner i magen och klurar som bäst på vilken föda som skall intagas dagen till ära. Svåra val……

Hoppas ni har den bästa av majlördagar folket. Puss o Kram från Rektorskan

2 thoughts on “Att vända på steken

  1. Vi hade en skön dag men eftermiddagen hände nåt konstigt. Temperaturen halverades, det blev skitkallt. Sen var vi och tittade på mingelklädda människor som helt gratis spelat in en film. Intäkterna går oavkortat till Världens barn, bara biljetterna har gett massor?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *