När livet får hända

Ni vet ju hur gärna rektorskan vill vara med och styra upp allt som går att styras upp (och det kan hända att hon även prövar på att styra upp sådant som är icke möjligt också i något slags tappert skam den som ger sig). Hur gärna hon vill vara många kurvor före och där drivkraften att eliminera slumpar har blivit ett slags livsuppdrag. Och man får tycka att det där är hur skruvat som helst, icke desto mindre är det väldigt mycket så jag gärna är. Till vardags i alla fall. I min Happyvardag. Jag har förlikat mig med den jag tenderar att vara. Jag förlåter allt oftare mig själv för mina tillkortakommanden och jag har ett allt större överseende med alla mina fobier och egenheter. Kort och gott, de där årsringarna som läggs till övriga verkar ha en väldigt positiv effekt på rektorskan…..

006Det händer sig då och då, sett över året, att rektorskan faktiskt sänker garden, slutar driva sig själv i 250 knyck/h och ger blanka sjutton i alla de där reglerna hon gärna sätter upp för sig själv kring alla möjliga (och omöjliga) variabler. Då när hon liksom låter livet ske på något sätt……Ett slags befriande förhållningssätt som icke på något vis skapar oro eller magpirr eller nervositet, utan mer förvisso skapar förvåning i omgivningen men också en form av glädjerus som bildar en väldigt god cirkel och positiv spiral. Dessa perioder tenderar att sammanfalla med två icke alls oviktiga faktorer, nämligen resor och sommar, vilka i sin tur tar sin utgångspunkt i att rektorskan transformeras till semestermorsan. En lite mer leasure och trevlig form av mig själv som väldigt sällan kan sammankopplas med kontrollfreaksgeneralen i mig som ropar ut order och kommandon på löpande band.

019Och som på beställning så kom denna lördag, kanske inte sommaren (det hoppas jag inte redan) men väl solen, och gjorde underverk med allt som kom i dennes väg. Alarmet stängdes förstås av innan det brände av so to speak, då rektorskan alltid vaknar såååå tidigt. Gabbe hade lagsamling redan 8.30 och maken o jag tog en tur till mor och far medan de där godingarna på plan värmde upp. Sen hängde vi på Jämjö IP med andra fotbollstokar, såg härlig fotboll presteras och njöt av mysig samvaro i solen.  Gabbes lag vann med 6-1 och han satte ett iskallt mål, fixade fina passningar men framförallt kämpade han hela tiden och behöll humöret matchen igenom. Enormt viktiga mål i dessa åldrar – att lära sig ta motgångar på ett vinnarskallesätt. Allt annat är underordnat anser de här ömma paranteserna…..

022

Hem till världens i särklass bästa syster och moster för omtejpning av ett ögonbryn, innan vi for hem för lite dusch och lightlunch till liraren. TB for på matchsamling, maken drog till golfbanan en sväng och rektorskan sjönk ner i en solstol på altanen. Andades från långt ner i magen, struntade blankt i alla ”måsten” som hon säkerligen skulle kunnat pränta ner till sig själv och bara njöt. Lät tankarna fladdra omkring, plirade lite mot solen och njöt av en helt perfekt saftig persika.

023Kl 14 var vi på plats för TBs match mot sin gamla förening. Inte utan att det där är lite laddat, även om inte tränare från den tiden är kvar. Gott att kliva in på plan och äga sin kant, hålla sitt huvud högt och veta att det oftast blir rätt bra till sist i alla fall. Föredömlig tränare i Krille som vet precis vad han sysslar med när han bygger lag. Vinsten med 11-0 var minsann sötare än socker……

024Bredasjön och IP levererade sol, nygrillad vurre med iskall dryck och så skönt föräldrahäng även här. Underbart påfyllande. Vi drog hem då det återstod 5 minuters speltid eftersom vi hade en superviktig match att bevittna på TV. Jodåsåattde…..16.00 avspark för AIK, som vann med 1-0 (inte övertygande någonstans men en vinst är en vinst är en vinst) och sedan kl 18.30 avspark för Arsenal vs Stoke (klar vinst med 4-1). Däremellan hann vi med att hämta Milou hos finaste svärisarna och jag passade på att njuta en stund i deras uterum. Som jag önskar mig ett sådant. Om jag skulle passa på att ge maken ett sådant i födelsedagspresent kanske…….

025

Nu har vi käkat lördagstaco, druckit ett glas vin och landat i soffhörnet med padda, dator eller tidning. Såååå ljuvligt! Idag har jag minsann inte passat på att göra ett smack och varje stund har jag enkelt (utan att behöva tänka eller bestämma mig för det där) valt att bara vara. Jag älskar mig själv när jag lyckas med detta konsstycke…….

Happy Lördag folket! Kram från Rektorskan

3 thoughts on “När livet får hända

  1. Grattis Mia till ditt befriande förhållningssätt som är så sunt och bra både för dig själv och omgivningen. Hoppas det sakta men säkert sprider sig som ringar på vattnet, årsringar.
    Kram Monika

  2. Det blev verkligen en bra helg! Det är dock inte särskilt varmt så fort man inte är i sol och lä! Men det ska väl så sakta bli varmt och skönt. Nu visar de på tv att Skellefteå fått 1 dm snö inatt och fotbollsmatcher blev inställda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *