Vikas ihop och vecklas ut

Normalt sett är sallad ett av de mest naturliga inslagen på vårt middagsbord här i Happyvardag så här års, men som läget har varit vädermässigt har vi fortsatt laga och servera mer av varm mat. Idag var jag dock sådär sjukt sugen på en rejäl kycklingssallad med en massa godsaker i att jag trotsade de där 8 graderna, det snöblandade regnet och den illvilliga blåsten. Och hej, jag åt faktiskt delvis varmt käk på lunchen så……

004

Lediga dagar äter jag aldrig både lunch och middag, utan håller mig mest till sen frulle/brunch och sedan lagad middag men när det är jobbedagar då njuter jag gärna kockarnas fina husmanslunch på jobbet. I måndags serverades det Spagetti och Köttfärssås (vilket blev sallad och köttfärssås för moi) och igår var det kalopsdags. Idag bjöds det perfekt krispiga fish nuggets med grönsaker, potatis och en dansk remulääääde. Mums! Att komplettera den lunchen med en kycklingssallad kändes såååå rätt.

005

For hem från jobbet vid 14.45 och hade varken matleverans eller taxi3 uppdrag, varför det blev en tur i huset av att plocka prylar, dammsuga, vika tvätt och preppa käk. Underbart skön catch up kan jag meddela. Och såååå skönt med lite tid till matlagning. Ni vet, att preppa utan att ha andan i halsen är så underbart härligt ibland. Idag blev det alltså en sallad på Cosmopolitan, rödlök, gurka, plommontomater, selleri, päron och jordgubbar. Till den salviagrillad kyckling, frasstekta krutonger, sprinklad bacon och curry/limedressing. Så enormt gott…..

Annars har dagen ägnats åt jobb och ett litet besök hos bästa fysioterapeuten Tommy. Jag har haft en bråkande nacke/bröstrygg den senaste tiden och idag var det dags att knådas upp, köras igenom med lite ström samt vikas ihop och vecklas ut i en bättre form helt enkelt. Lite läskigt (jepp, jag är ju sådan) men så befriande efteråt. Dansade ut därifrån, efter ett litet nätt blodtrycksfall. Hehehe….Nacke vilas idag på begäran av Tommy och runt foten ligger en värmd vetekudde snurrad. Den där trassliga foteländet kunde han inte göra något åt……

Happy Lillördag folket! Kram Mia

2 thoughts on “Vikas ihop och vecklas ut

  1. Åh, vad gott det ser ut. Först idag blir det Himmapizza här, det tog tid att få till det 😉

  2. Oh my så god salladen ser ut! Lediga dagar äter jag också bara två mål, frukost och middag medans jobbedagar blir frukost, lunch och ett kvällsmål. Skillnaden kan bero på att jobbedagar äter jag frukost kl 6 och lediga dagar vid 10-11..
    Visst blir det mer salladsmåltider också den här årstiden, i alla fall om den bjuder på lite varmare temperaturer.
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current ye@r *