Vad blir det till mat?

Känner igen den där kommentaren? Eller är det bara här i Happyvardag som vi nojjar in på att vi behöver bestämma oss för vad vi ska äta? Matsedel i all ära och periodvis har vi använt oss av det, men ganska ofta faller vi sedan tillbaka i en matsituation som mer kännetecknas av ”här och nu. Och ska en sådan fungera, bör kyl, frys och skafferi ha en ansenlig mängd prylar i sitt förvar.

009Mat blir gärna ett centralt tema i vår vardag och eftersom Le Chef här hemma ägnar sina jobbedagar åt mat, mat, mat och disk så slår han ju inte direkt frivolter av glädje över att behöva tänka mat hemma också. Rektorskan försöker efter bästa förmåga men har en hel del begränsningar, det måste tillstås. Helghandlingen kan vara en mardröm, men denna fredag gick den faktiskt över förväntan. Tack och lov! Lite oklara riktlinjer gällde kring huruvida vi skulle vara 3 eller 4 till fredagens middag, varför jag planerade för ett öppet scenario so to speak.

012TB drog på inflyttningsparty hos Emil och vips var vi bara 3. Rektorskan preppade en ugnslåda med rostade grönsaker som morötter, sparris, broccoli, lök och rödbetor. Maken fick snällt steka sin egen ryggbiff och Rektorskan preppade en fylld laxfilé till sig. Perfekt med grönsaker och laxen som gick färdigt samtidigt i ugnen – me like! Fyllningen var en blandning av creme fraiche, cantadou ost (4 sorters peppar), riven Allerums XO samt lite cajunkrydda. Mumsfilibabba….. Till detta serverades kall pepparsås alt kall mango/currysås, en skiva nygrillat bröd med choppade tomater samt en öl till maken och ett glas alkoholfri cider till moi. Är man chaufför ikväll så är man…..

013Jepp, det blev en tallrik över. Imorgon planerar vi dock för första grillningen utomhus och om söndag skall det njutas himma-pizza. Frullekesoröran är preppad och nytt bröd inhandlat. Det ser ut att kunna bli en bra mathelg med andra ord.

För övrigt ska helgen förstås innehålla fotbollsmatcher, golftävling samt lite avkoppling i solen förhoppningsvis. Nu måste väl moln och blåst ha farit sin kos för gott snart. Ha en finfin helg folket.

Kram Mia

2 thoughts on “Vad blir det till mat?

  1. Ogillar matläget starkt……. antingen blir vi två eller tre eller fyra eller fem, eller ibland bara en som ska äta. Hur många lunchlådor ska det räcka till? Ibland noll och ibland upp till fem…. grrrr, blir så trött på dessa variationer. Så det blir oftast som det blir. Jag försöker uppfostra Amanda att meddela om hon och N kommer hem och äter eller inte, men det funkar sådär. Och en kille på snart 22 år äter ganska mycket mat.. eller hur 😉
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *