Fysa för att inte frysa

Nä, det är då rakt inte kreativt att klaga på vädret ty dess makter rår man sällan på, men visst måste det tillstås att det misströstas lite här och var här på Näset. Det har varit långa och många dagar med den tjocka grå, blöta och illaluktande yllefilten nu. Och för all del, April är April är April……och vår ved är alldeles straxt slut. Grrrr….

009

Visst har veckan som gått bjudit på några små solglimtar, tyvärr ofta i kombo med ihärdig och kall blåst. Jag längtar efter barfotaskodagar, uppvikta chinos, kjol och endast en tröja alt kofta som ytterplagg. Årstidsskiftet i mina garderober skjuts ideligen upp, vilket i sig är tur eftersom man gärna får nytta av de där mer vinterbaserade plaggen. Som idag, vinterparkas, mössa och luddiga tumvantarna a la Skinnarmo. För att bevista seriepremiären för TBs SAIK.

014

Ett annat alternativ för att hålla kylan stången är förstås att fysa. Medan Gabbe tränar eller för all del värmer upp inför match brukar jag passa på att ta mig en träningsrunda i aktuell omgivning. Många gånger har jag mysigt sällskap av Helen eller Cilla och annars knatar jag på efter egen motor. På så vis förenas nytta med nöje och man behöver inte bli kall. Imorse blev det en kortrunda med Milou längs havet och sedan lämnade jag honom hemma för en mer snabb del av rundan i ensam majestät. Superskönt att tömma huvud och ladda ny energi, även om jag saknade såväl vantar som en tunn liten luva till skallen.

034

Gabbe blev uttagen till lördagsmatch men fick kasta in handduken då han redan igår vaknade med lätt feber och en begynnande halsont. Detta halsont kan ibland dock vara att han är trång i halsen pga allergi, varför han själv fick avgöra om han ville vara med på fredagens friluftsdag. Svaret på det var ju extremt enkelt. Hela skolan på äventyr och dagens löptävling skulle han bara jogga sa han. Tvek på det och när han kom i mål utbrast han tom själv: Det här borde jag aldrig gjort. Well well, learning by doing…..hem och bädda ner honom och när kvällen kom hade han plötsligen närmare 39 graders feber. Att lämna återbud till dagens match var därmed inte ens ett svårt beslut och Gabbe fick se sig besegrad av febern. När så TB hade seriepremiär idag fick Gabbe snällt nöja sig med att ligga i bilen med filt och spel, medan vi andra fick såväl fysa (lätt jogg på stället i ca 2h räknas väl också) som frysa knäna av oss. 4 grader och ömsom regn och ömsom hagel har liksom lätt den där effekten på en.

019TBs SAIK mötte Hasslö och det blev en fysisk sammandrabbning. Försvaret hade så mycket de gjorde med att hålla undan inte bara sina egna gubbar utan några av de andra också. Det där med att anfalla med hela laget och försvara med dito kräver sin kondition. På bild är det TB som vinner en nickduell mot motståndarlagets i särklass bästa spelare Oliwer och stolta paranteser konstaterar att förutom en viss ouppmärksamhet vid deras 1-2 mål, så behöver sannerligen inte vår kämpe be om ursäkt för sin insats. Dessutom borde han definitivt haft straff där han blev rätt brutalt nersparkad i ett anfall. Nåväl, som motståndarlagets tränare (min kusin) sa: Solen går upp imon med. Och precis så är det ju…Bryt ihop och kom igen då funkar också.

018

Imon tar vi nya tag med golf också. Tävlingssäsongen drar igång nästa helg minsann och det gäller att hålla sig sysselsatt. Annars fryser man. Nu sprakar brasorna (jepp, sista vedklabbarna eldas upp ikväll och jisses vad jag ska njuta av dem) hemtrevligt här hemma, ljusen fladdrar och sänder ut underbara doftsignaler och vi bara chillar efter en middag på stan. Puss o Kram från Rektorskan

2 thoughts on “Fysa för att inte frysa

  1. Vi måste ha haft en sagolik tur med vädret idag. Fleece ute i den lätta vinden, t-shirt i solstolen. Regn ikväll. Sen har vi haft regn o blåst hela veckan hemma. Hoppas Gabbe piggar på sig snarast!

  2. Jag kommer ihåg det där alltför väl, hur vinterjackan fick vara kvar länge pga fotbollsmatcherna man fick stå och titta på då tjejerna fortfarande spelade.
    Å förkylning….. jag kände mig bättre fredag och lördag från min men nu ligger maken och hostar hela nötterna och jag har fått ont i halsen igen…gubbjefel ?
    Ha en skön 1a maj. Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *