Fasta är väl alltid kul

Har ni hakat på den där trenden någon gång? Att fasta alltså! Jag minns att min mamma gjorde det där med jämna mellanrum då jag växte upp, för som hon sa rensa ur kroppen på gifter. Inte för att jag kan minnas att hon annars var någon sådan däringa hälsofantast lilla mamsen, nä hon var ju mer den där husmanskostbullmamman som alltid tjatade om att man skulle äta, hålla sig torr om fötterna samt varm om huvudet. Hur de där två sistnämnda sakerna hänger ihop just med husmanskost och bullmamma det vet jag inte direkt, men …….nu blev det så här i texten.

004Fasta var det ja. Nä, några andra dieter och trix gick hon inte på lilla mamma och själv har rektorskan aldrig någonsin haft någon direkt fallenhet för just dieter eller fasta. Rektorskan är väl mer den som förespråkar att äta allsidigt, inte skapa en massa förbud och så se till att röra på sig. I klartext, släpp gaffeln i tid och gör av med mer än du stoppar i dig! Ett tips kan vara att bestiga slalombackar i ett riktigt hårt backintervallpass. Älsk på det! Rektorskan har alltid haft en förkärlek för intervallträning och hon föredrar helt klart tunga backar före snabba planmarksträckor. I söndagsmorse hann ut ca 6km innan Gabbes fotbollsmatch och det var såväl påfyllande som tröttande kan meddelas. Och sååååå skönt efteråt. Varför är allt så himla skönt just efteråt?

006När klockan slog 20.00 söndag kväll inledde dock rektorskan sin fasta. Vi är mitt i läsårets hälsoprojekt, som för året handlar om hälsoscreeningar på bästa Hälsohuset för Alla. Mitt besök var förlagt till påsklovet och det kändes bra på plats. I torsdags eftermiddag fick jag dock ett samtal om att mina provsvar inte var de bästa. Tyvärr! Och eftersom rektorskan också är känd som Fröken Livrädd så har väl inte dagarna som följt varit helt problemfria för tankeverksamheten so to speak. Jag har hunnit gå igenom en ansenlig mängd olika sjukdomstillstånd och scenarier och tyvärr även googlat en del fakta, det sistnämnda rekommenderar jag å det häftigaste att låta bli. Det där gynnar verkligen inte de djupa andetagen och de lugna hjärtslagen……

049

Jag säger som humlan och våra elever i åk 1: Man kan allt bara man vill. 12h fasta och straxt efter 08 imorse klev jag in för ny provtagning. Fastan i sig gick helt problemfritt (tror inte ens jag drömde om guldnougat eller Fingerskex en enda gång under natten) och provtagningen var nästintill smärtfri och medföljde endast ett litet svaj i blodtrycket efteråt. Nu återstår bara att vänta och se vad de nya proverna säger. Och sedan vad Il doctore ordinerar efter det. Vid vissa tidpunkter helt klart lättare sagt än gjort.

Kram Mia

8 thoughts on “Fasta är väl alltid kul

 1. Jag minns att mamma och min ex-man fastade vid något tillfälle, skiträliga juicer av olika grönsaker, buljonger och teer. Bläh!

 2. Mamma gjorde det när vi var små minns jag, men jag har aldrig gjort det.
  Tror som du på plus och minus på kontot liksom.

  Men du… Jag förstår att det är jobbigt när resultaten är avvikande.
  Men ibland talar ju kroppen sitt alldeles tydliga språk att nu är det lite för mycket… eller vad tror du?
  Ta hand om dig och sov så gott <3
  Kraaaam Anna

  • Precis!Just nu resonerar man väl i banor av om jag kan tänkas ha en ärftlig diabetes eller ej. Därav fastande prover. Jag får helt enkelt ta det därifrån så smånigom. Kram och tack söta du

 3. Det där med Google och att vara lättskrämd när det gäller sjukdomar är ingen bra kombo….. det var så min man blev livrädd när han googlade mitt benmärgsprov, själv var jag lugn som en filbunke och försökte lugna honom med att jag bara är unik! Såklart hade jag rätt. Det där med att oroa sig ang sjukdom är inte min grej, jag är mer i det läget att händer det så händer det och då får man ta det då.
  Hoppas dina prover har rättat till sig denna gången så du kan slappna av igen!
  Kram J

  • Ja, alltså jag vet ju hur jäkla dumt det är. Och så skiträdd som jag är dessutom. Dock har jag varit förvånansvärt lugn egentligen. Kram

 4. Får säga som Jeanette, att oroa sig för sjukdom är inte min grej och tur är väl det så mycket som drabbat mig. Händer det så händer det och då får man ta det då är en bra inställning och inte bara för sjukdomar utan det är min inställning till livet över huvud taget. Har aldrig liksom förstått vad som blir bättre av att oroa sig i förväg för saker som kanske inte kommer att inträffa. Hoppas dina värden är bra nu eller att de är lätta att åtgärda.
  Kram Monika

  • Önskar jag hade varit mer som du och som Jeanette, men jag är liksom hopplös på det där med att oroa mig. Alltid före, sedan är jag mästare på att gilla läget. Kramis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *