Att ropa hej liiite för tidigt

Rektorskan är verkligen inte känd för att vara den som blir swept or carried away på något sätt och hon är sannerligen den som gärna kalkylerar med slumpar, hinder och annat junk. Att fara åstad och tro att våren är kommen för att solen skiner i februari ligger därmed inte alls för henne och hon är den första att vifta bort det mesta i väderväg med ”nyckfulla april”, varför hon i allra högsta grad borde varit beredd på det som mötte oss denna påskhelg. Värsta snögloppet i mitten av april är väl ändå inget som direkt imponerar, om man säger så…..

2017-04-16 08.02.16När vi for på den allsvenska premiären för ett par veckor sedan gladdes vi sannerligen åt att vädret var sååååå mycket bättre än på många år. Vi som de två senaste åren har frusit knä och haka av oss, ändock iförda vinterjacka, pälsmössa och vantar. I år valde vi lite nättare kläder och vad hände……vi svettades till och med. Sol och riktig vårvärme var som en riktig ynnest kan jag meddela.

2017-04-02 12.47.49

Och kanske, bara kanske men ändå högst troligt närde jag nog en tanke om att det var sådär lite det skulle kunna tänkas bli även till den hemmamatch (och Stockholmsderby) som gick av stapeln på annandag påsk. Helt enkelt ropade jag nog mentalt hej liiiite för tidigt so to speak. Ty vädret som mötte oss lagom till denna match var fasen inte mysigt någonstans. Nattliga minusgrader och hotfullt mörka moln dagarna igenom. Och den sol som sken matchens första halvlek försvann fortare än kvick och ersattes av först regn som övergick i snöblandat som sedermera övergick i disktraseflingor. Jepp, resan hem efter match blev därmed en intressant upplevelse. Alldeles särskilt intressant då bilen fått årstidsanpassade skodon. Pjuh, äntrade hemmet en bit efter midnatt -.safe&sound.

Mia Barks foto.Vad jag inte ropade hej kring var hur derbymatchen skulle sluta i alla fall. Superviktigt att aldrig ta ut en seger i förskott, så ej heller vara kaxig och katig. Och det blev långt ifrån seger tyvärr. Efter en ganska anfallsglad match skrevs slutresultatet ändå till 1-2 med Hammarbyfördel. Rektorskan tycker inte alls att resultatet speglar matchen, men rättvisa kopplat till idrottsprestationer existerar sällan och som jag brukar säga: den som gör flest mål vinner i regel. Så det var bara att lyfta på mössan och gratulera Bajen till 3 poäng. Jag ropade inte hej innan och jag klagade mig inte blå över resultatet heller. Helt ärligt mötte jag floden av skadeglädje lagom till tisdagslunchen mitt bland hela gänget elever och medarbetare med att lugnt låta kaxet härja och sedan frågade jag på Kristina Lugnvis om personen ifråga var färdig.: Vad bra, då vill jag bara passa på att gratulera till 3 sköna poäng för er. Tystnaden var talande och minen obetalbar. Passade på att coacha övriga elever runtikring i hur jag tänker när jag hanterar sådana här situationer. Det gäller att föregå med gott exempel och det gäller sannerligen att konkret beskriva önskvärda beteenden. Det räcker om jag inspirerar en enda att följa mitt exempel, så vet jag att jag har gjort skillnad. Idag också…..

Mia Barks foto.Tisdagsjobb efter 5 sovtimmar, matleveranser och så besök hos mor och far. Lite tvätt, lite plock och så träning för såväl nr 11 i Raif 06 som nr 2 i Saik. Själv rantade jag en lightvariant av Rödebyrunt (6km), besteg backen med två harar framför mig (de visste nog inte att de agerade hare åt rektorskan) och så tillbaka till träningen för att vara behjälplig i utdelandet av de nya träningsställen. Lagkänsla att träna i likadana kläder – älsk på det!

Nu fixa lite kvällsfika och sedan kolla Champions Leauge. Gissar att jag somna ovaggad inatt. Puss o Kram

5 thoughts on “Att ropa hej liiite för tidigt

 1. Jo då… Den här April vill verkligen visa oss vad aprilväder går för…!

  Å så kopierar jag in mitt svar till dig här med:
  Ja, och du gör det med den äran min vän.
  Men TACK för att du ändå vågar erkänna att det är tufft och att du önskar mer tid för dig själv, så hälsosamt.
  Och jag hoppas innerligt att du kan få tid för dig så du kan hämta ny kraft.
  Just det när föräldrarna blir gamla och rollerna byter sida suger enorm kraft…
  Varma kramar Anna

  Livet… Å visst måste vi ibland ge uttryck för tankar och känslor som finns där inne men som ändå känns otacksamma på något vis…
  Hoppas du får en skön onsdag!
  Kram Anna

  • Ja, jag tror det är sååå viktigt att man vågar se livet och inte bara försöka skapa en vacker fasad. Och du, tusen tack för din omtanke.
   Kram Mia

 2. Nej, påskens väder blev inte mycket att hurra för. I söndags var det dock rätt bra för vår del. Idag är det riktigt skönt där man kan hitta lä…

 3. Haha, så sant!! Det där med att tjoa vår!!! när tomtarna landat i sina lådor igen bara för att solen skiner på annandag jul…. nej, inte riktigt min melodi! Det är inte ens vår för att solen skiner i februari hur många som än skriver om det på diverse medier. Vi får stilla vänta in värmegraderna och välkomna våren när den kommer. Jag hade gärna haft 10 grader dygnet runt nu och tjoat vår!
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *