Lilla Mia och den låååånga fredagen

Har påskkänslorna gjort sig påminda folket? Eller är ni som rektorskan lite lagom intresserade av högtider och dess firande? Och även om jag verkligen lightfirar allt (för fira ska man ju göra tycker jag. Fira är härligt), så gillar jag nog ändå påsken nästan bäst av allt. En hyfsat lång ledighet som egentligen inte direkt kräver en massa förberedelser, bjudningar och annat som upptar tid, kraft och ork.

031Jag vet dock inte om den stilla veckan har varit sådär våldsamt stillsam egentligen. Dagarna har swischat förbi i ett rysligt tempo och jag har varvat besök hos tandis med klippning och hälsobesök samt förstås besök hos lilla mor och far och flera utflykter till potentiella lägenheter i Kalmar. Däremellan har jag också jobbat undan en hel del i både inläsning och skrivarbete. Förra helgen närde jag en längtan efter årstidsbyte i garderober, men just nu tackar jag min lyckliga stjärna att jag hann lägga band på mig själv. Här blandas solstunder med hagelskurar och med tanke på helgens väderprognos och utevistelse som i fotbollstittande så lär vinterstassen få hänga med ett tag till.

Mia Barks foto.När den skära torsdagen övergick i den lååånga fredagen så fick rektorskan minsann nattsudda om hon så ville det eller ej. Liten Milou blev magsjuk igår och hann kräka och bajsa ner halva huset medan han var själv hemma i en timma. Bläh! Trots enbart foder och vatten så har han varit ute en gång i timmen natten igenom och rektorskan kände sig som en trasa framåt morgonkvisten. Insikten där,då natten sakta övergick i morgon, var helt klart att denna långfredag sannolikt kommer att kännas just lååååång.

014En kort liten morgonrunda, frulle, sängklädesbyte och vädring samt förstås tvätt av handdukar etc. En runda till gravarna och en till jobbet för att förbereda för nästa vecka, sedan har jag varit fast i skrivträsket. TB har golftränats av sin ömme fader och sedan spelat med bästepolarna Anton och Ola, nu är han på fotboll. Gabbe har tekniktränat i trädgården och kikar nu på en reprismatch på tv. Snart svidar vi om för lite påskmatsmys hos världens bästa svärisar. Precis vad jag behöver en dag som denna…..

Mia Barks foto.Huvudpersonen på bild mår något lite bättre och är på ständigt utflykt mot kylskåpet. Här ges dock enbart små och täta portioner foder och massor av vatten dagen till ära. Det är lidandets väg denna långfredag för vår kompis.

Puss och Glada Påsken till er alla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *