Alla dessa meddelande….

…..som dyker upp lite varstans i min tillvaro just nu. Somliga mer subtila är andra och..  somliga mer dolda än andra Inte alla är heller nice och av det trevliga och omtänksamma slaget, även om många också är det. Som igår exempelvis, då jag repat kraft och mod för att slutföra det sista kring den månatliga ekonomin här i Happyvardag. Och typ alla vet att siffror och rektorskan inte alls är den mest optimala av kombon man kan uppringa. För att vara helt ärlig så är vi sällan bästa kompisar. Det är knappast heller en slump att jag blev lärare i svenska, SO och idrott och att rektorskapet på Svettpärlan inte alls innefattar något som helst ekonomiskt uppdrag. Att dock det familjebaserade ekonomiska uppdraget fallet på undertecknads lott är faktiskt ett stort mysterium……Alldeles särskilt blev det ett stort mysterium då jag skulle kontrollräkna månadens räkningar och slutföra det som är absolut i särklass det viktigaste för rektorskan, nämligen: hur mycket är det kvar på varje konto?

002

Utav någon ännu outgrundlig anledning började plötsligen kalkylatorn kommunicera med mig då jag summerat och skulle få till differensen. Alla siffror matades in lugnt och stillsamt och jag tryckte på =. Så dök då detta meddelande upp…….Med bokstäver (vilket i sig passar mig sååååå mycket bättre) på kalkylatorn. Säg, brukar det där hända er folket? Är det någon typ av common sense som gått rektorskan spårlöst förbi? Eller what? Tänk att man blir missunnad lite flyt i tråkarbetet…..

004Vaknade till kanske det mest underbara av meddelande som naturen kan ge: Våren är på god väg…..Tog en härlig morgonmeditation på altanen denna tisdagsmorgon. Lite bitigt i luften, men vindstilla och otroligt vackert. Svårt att klaga på ett meddelande av detta slag.

012Följde sedan upp en underbar start med ännu ett underbart meddelande. För en tid sedan höll jag en coachsession kring betyg och bedömning samt vilka rätta frågor som kan göra underverk på såväl elevnivå som föräldradito – helt enkelt hur man tillsammans bygger en kreativ, inspirerande och utvecklande lärandesituation. Som helt uppenbart uppskattades! Jag blev både glad och stolt och så sjukt tacksam. En underbar gest……Tack hörrni, Beata och Johan. Så värdefullt för mig också.

014En bra jobbedag, många möten och många samtal senare avrundade jag med ett försök att leka miljöhjältinna. Och helt ärligt, det gick sådär. Mitt under pågående pantning (och inte mindre än två gånger) så dök ovanstående lilla meddelande upp. What? Underbart sista ord: detekterat! Skulle kunna vara TB som låg bakom det där – mästaren av försvenskandet av engelska ord. Hihihihihi……

Nu har samme mästare dragit på fotbollsträning, Gabbe är ute och cyklar (bokstavligt talat på egen tur runt Näset) och maken och rektorskan preppar tisdagskvällis. Ägg och bacon till någon, pasta carbonara (minus baconet såklart, dvs pasta med bechamelsås) och några gratinerade subs till nr 3. Ikväll blir det läsmys i soffhörnet folket. Hoppas ni hade supertoppen ni också…….Och att det bara dyker upp mysiga små meddelanden i ert liv. Som nedanstående som återfinns i Svettpärlans entré. Visst blir man glad över sådana initiativ av våra goa elever……

003Puss och kram på er från rektorskan

 

6 thoughts on “Alla dessa meddelande….

 1. Oups, har aldrig sett något sådant på kalkylatorn…
  Här hemma är det min man som sköter det ekonomiska.
  Ärligt så kokar min hjärna över av för mycket information så det är säkrast att han sköter den biten.
  Ibland orkar jag inte heller läsa alltför långa brev som kommer hem utan vill gärna att han kontrollerar dem… Jag vet det låter kanske märkligt, men jag orkar inte ta till mig för mycket information på en och samma gång.. Tyvärr.
  Hoppas du får sova gott och att det inte dyker upp fler märkliga meddelanden nu.
  Kram Anna

  • Jag hade gärna lämnat över ekonomin jag också. Sååå trist. Men jag sköter både familjens och mor och fars. Puh! Stressar lite kan jag meddela. Kram

 2. Fniss… nej du, något sådant där meddelande har jag aldrig fått upp på räknaren!!??? Samma här, det är jag som är hemmets ”ekonomichef”. Och även ”kökschef”, ”inköpschef”, ”platschef”… ja jag innehar nog de flesta chefsrollerna hemma. Maken får nöja sig med sitt chefskap på jobbet 😉
  Tack snälla du för fin kommentar om vår entré. Och ha en fantastisk Stockholmshelg!!!
  Kram/Maria

  • Ja….host host…..måste väl erkänna att det där chefsskapet blir nog en självpåtagen roll gissar jag. Grrr….måste hejda mig. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *