Friyay!

Äntligen, äntligen idag….solen gick upp över stan. Jisses vad mycket enklare det är att vara pigg och galant på morgonkvisten när ljuset nu återvänder. Känner mig stark på någon sätt. Urfånigt, jag veeeet, men den där känslan har fått fritt spelrum under veckan. Och som den har behövts……Galet intensivt, sååååå många bollar i luften och ännu fler i pipelinen (älskar att slänga mig med det uttrycket eftersom det retar upp så många människor. Hahahaha…..). Nåväl, ljus och väldigt frostig morgon byttes mot soliga förvår och vid hemgång runt 13.30 kunde jag ingalunda titulera mig klar för veckan, däremot var jag färdig. Och ja, det är en stor skillnad på att vara klar (som i done) och att vara färdig (som i accepterad time out i x tid) för rektorskan. Jag hann inte på långa vägar dit jag önskade denna vecka, men jag blev färdig med det som var nödvändigt. Denna fredag väljer jag verkligen att njuta av det…..

011Helghandling, Allra Käresta Syster överraskade mig med att avlasta matleverans hos lilla mor och far (tusen tack, guld värt) och så hem till den soliga altanen. Packa upp, packa in, snicksnacka med finaste svärmor och sedan svidade vi om Gabbe och jag. TB hade redan farit till golfbanan och maken nöjde sig med dusch och myskostym efter veckans alla långpromenader för honom. Gabbe hoppade på cykel, jag tog apostlahästarna and off we went.

006Värsta haren som draghjälp, fick sannerligen sätta det långa benet före det korta. Supersköna 6.2 km i sol (och merparten motvind. Det är ju för övrigt standardläge så….knappast värt att skriva hem om)!

008Väl hemma hände det sig plötsligt……Rektorskan hoppade i duschen (det gör jag förvisso varje dag, så det var inte det jag menade) och hade egentligen tänkt sig en tur i huset med snabeldraken och lite plock innan landa i soffan, snacksa och preppa käk. Plötsligt gjorde hon det där magiska valet och hela Happyvardag stannade upp och applåderade. Hon gick till soffa och snacksen utan att passera snabeldrake och plock so to speak. Smått chockerande, jag veeeeet…..Kanske finns det hopp för kontrollfreaksgeneralen trots allt. Kanske har jag sent om side lyckats aktivera det där normalitetsfiltret. Vad tror ni? (Ge mig creed, folket!!!!!)

002Gårdagens underbara jobbfika. OMG, det kan vara det godaste jag ätit. Fullständigt livsfarligt, kan meddelas. Vill ha mer!!!! Nu ska här straxt preppas för den svårsmälta yxfilén (jepp, oxfilé går under det arbetsnamnet här himma), rödvinssås, örtsmör och hemfrittade pommes. Rektorskan äter endast i mycket få undantagsfall rött kök och väljer därför att göra sig en laxgömma med chili-och västerbottencreme, kräftstjärtar och lite choppade plommontomater. Gabbe har ris och en vegetarisk sås. Mums! Dagen till ära har vi njutit lättpanerade chicken nuggets med varma wokgrönsaker och currysås (det fanns också ris förstås men det gillar jag inte).

Helgen ska bjuda på….hrm…..vad tror ni? Jepp, fotboll såväl live som på tv, 20-årspartaj för TBs polare, hemmatrix och mys. Har vi tur blir det fint väder och man kan få börja trixa i trädgård. Lite skoljobb står på önskelistan förstås, golf och premiäröppning på golfklubben för somliga och så estimerat kompishäng med vår golfOla. Känns toppen….

Kram Mia

2 thoughts on “Friyay!

  1. Äntligen är en mycket bra låt 🙂
    Och att solen går upp över stan, ja det gör allt enklare. Så himla skönt att det är ljust på morgonen och en bra stund på kvällen.
    De där kakorna ser verkligen goda ut! Ha en lugn och skön helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *