När man är bra på somliga saker….

…..och inte på andra helt enkelt. Det finns väldigt få kompletta människor, oavsett vilket åldersspann vi talar om. Människor och personligheter tenderar nämligen att komma med styrkor och svagheter, förtjänster och tillkortakommanden samt fördelar och nackdelar. Somliga människor har dock inte alls förstått det där och det som bekymrar mig allra mest är de personer som är så fokuserade på perfektion att de riskerar att gå miste om allt det där som kallas livet. Människor som fastnar i vinkelvolten och som enbart framhåller sina egna och sina näras fantastiska egenart. Finns det egentligen någon mer tröttsamt?

033Rektorskan är ju lite mer av den typen som gärna driver med sina egna och sina näras egenheter. Hon sätter också ett stort mål i att våga blicka inåt och verkligen se vad som döljer sig där. Dessutom är det hennes fullaste övertygelse att verkligen INGEN mår bra av att bli framställd som någon eller något man INTE egentligen är så…..Heja alla som vågar hälsa på och möta alla sidor av sig själva och sina nära, inte bara framhålla allt det där man önskar att andra ska se och tycka om en…….

024Efter en gigantiskt lång lördag, vilken startade med alarm 05, avfärd till Växjö 05.40 och en fotbollsheldag i Tipshallen med hemkomst 20.30, anhöll jag om sovmorgon. Och jag kan lova att det var inget fel på rektorskans intentioner, faktiskt inget fel alls. Somnade supergott straxt vid 23, vaknade en timme senare (godissugen, jag veeet helt skruvat) och somnade sedan om i en hast. Vaknade pigg och utvilad kl 06.17. Wow, vilken sovmorgon! Någon jag med andra ord inte alls är speciellt skillad på. Tvingade mig kvar i sängen en stund, filosoferade och lyssnade på snusandet från övriga husets invånare.

027Milou och jag tog en arla morgonpromenix, solen sken och fåglarna kvittrade högt och gällt. I ensam majestät ägnade sig vår kompis åt bryggspring, studs bland klippor och stenar samt ett litet dopp. Hem och käkade frulle, innan make och TB for till golfbanan för adeptträning och rektorskan tog itu med söndagsstädet. Gabbe visade dokc på finfina skills i att ta låååång sovmorgon.

018Så medan jag är urusel på sovmornar behåller jag åtminstone mina skills i shopping. Det gäller ju att balansera. Trots att det var fotboll på programmet igår, så hann fina Cilla och jag med en liten tur till shoppingcentret jämte. Jag passade på att slå till på en sån där canvasbag som jag suktat efter sen jag gjorde mig av med mina på 80-talet. Och ett par blå/vita sneakers. Jag menar, vita sneakers kan amn aldrig få för många av. Aldrig. Dessutom var det det absolut sista paret (i stl 36 då, övriga storlekar fanns kvar) och det vore ju synd att lämna dem åt sitt öde i affären. Tillbud var det också på dem……..

Ja ja, jag har för avsikt att återkomma till det där med förtjänster och tillkortakommande. Såååå viktigt ämne anser jag. I övrigt en väldigt skön söndag här på Näset idag. Har ägnat mig åt städning, plock, tvätt och lite soffhäng emellanåt (med vänsterfoten i högläge eftersom jag snubblade i trapph-vetet i Tipshallen och trampade rejält snett med en redan laxad fotled. Nä, man ser inte fotknölen idag. Men jag är ju van, så på med fotledsskyddet och bara att tejpa vid utgång. Har varit med förr….).Nu helgrillas det en Salviakyckling och det doftar yummi här hemma. Brasorna sprakar och vi kör värsta myskostymsracet här – bra laddning för en ny jobbevecka.

Kram Mia

2 thoughts on “När man är bra på somliga saker….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *