Vårsol och vårmoln

Vilken skön marshelg det blev! Vaknade av att solen kittlades på näsan tidig lördagsmorgon och valde att ligga kvar med min härliga bok en stund.

004Studsade sedan i träningskostymen och drog ut på påfyllande morgonpromenad med Milou. Sol, fågelkvitter, bleke och glittrande hav…..kan det ens bli bättre?

013Milou blev som en kalv på grönbete. Han studsade fram och tillbaka, ut på varenda brygga inte bara en gång utan flera gånger. Rullade sig i gräset, hoppade på  stenar och körde lite snabba ryck då och då. Jag blev så full i skratt att jag missade en isig fläck på bryggan och höll minsann på att trilla i vattnet. Fick då ett gigantiskt frustskrattanfall när jag insåg hur roligt det där måste ha sett ut och fick sätta mig i vasskanten.

014Lördagsstäd, långfrulle och så lite dukning samt prepp inför lördagsbjudningen, sen hämtade jag ut altanstolar och fällar och bara sjönk ner där ute i solen. Såååå efterlängtat!

029Och även om jag förnuftsmässigt förstår att vårsolen denna lördag inte på något vis är här för att stanna varje dag, så ingav den åtminstone stort hopp om det som komma skall. Satt ute länge på eftermiddagen, andades från långt ner i magen och lät tankarna fladdra fritt. Underbart påfyllande, ljuvligt skönt!

002

Kvällen tillbringades sedan med BästiMaria och hennes familj. Vi bjöd på snacks och bubbel inledningsvis och sedan blev det frasstekt Yucatanbröd med en delibricka samt ett perfekt tempat (tycket jag då) Amaronevin till förrätt. Vansinnigt gott helt enkelt.

003

Till varmrätt serverade vi helstekt Entrécôte, rotsakslåda och rödvinssky med fortsatt vältempat rött i glasen och till sist njöts det kaffe, konjak alt likör samt glass- och godisbuffé. Ja, vi blev minsann mätta denna kväll också. Arsenal vann (väldigt skönt), Göteborg förlorade (inte mig emot) och mellon gav vi blanka sjutton i (bäst av allt). Struntade i disken och kröp till kojs med ett leende på läpparna.

005

Vaknade till vårsol som sedermera övergick i vårmoln. Klädde mig lite för varmt och tog en rask promenad innan jag hämtade upp Milou och kopierade gårdagens runda längs havet i makligt tempo med honom. Disk, långfrulle och lite hemmaplock, sedan drog TB på fotboll (bara titta, pannan tar lite tid på sig att läka), maken på coachuppdrag på drivingrangen och Gabbe laddade för match. Sen eftermiddag spelar Gabbe och hans lag första träningsmatchen och den avslutas med skönt grillhäng med såväl medspelare som motståndare och alla ledare. Ett alldeles förträffligt upplägg mellan klubbar för att liksom avdramatisera och skapa relationer över laggränser. Alldeles för lite sådant i ungdomsåren anser jag – såväl mellan olika klubbar, men också inom klubbar mellan åldersgrupperna/lagen. Att tidigt inse att fotboll förenar, att bygga broar och man lär av varandra istället för att ständigt skapa situationer där det går ut på att mätas mot varandra tror jag är supervärdefullt. Det där innebär INTE att jag är emot att man ska räkna mål, poäng eller vinster. Tvärtom: jag tror det finns stora vinster i att tidigt lära våra små hjältar att såväl vinna som förlora med stil. Men var sak har sin plats och det är också viktigt att lära sig. Att man kan gå ut på planen, köra hårt men fair och sedan kliva av och vara vänner. Man behöver inte hata/avsky domare, ledare, motståndare eller andra lag/klubbar. Man bör se varandra som betydelsefulla andra och också lära sig bemöta varandra på just ett sätt som matchar epitetet ”betydelsefulla andra”. Där tror jag man borde lägga betydligt mer energi för att skapa det där idrottsSverige vi verkligen vill ha……

001

Ikväll ska vi sedan ha lite restfest från kylskåpet och kika på AIK vs Häcken i Svenska Cupen. Finfin söndag med andra ord. Påfyllande nog för att kunna växla om till jobbmood lagom till måndag morgon (och vara disktrasetrött efter lunch denna första dag. Hehehe rektorskans signum liksom). Hoppas ni alla haft en superskön marshelg, oavsett om ni fått vårsol eller vårmoln över er.

Kram Mia

4 thoughts on “Vårsol och vårmoln

  1. God mat! Igår var vädret fantastiskt, idag lyckades inte solen riktigt bryta igenom… Rätt kallt emellanåt, men ändå hoppfullt!

  2. Kändes bra att Norrköping vann över Göteborg men nu blir det ju ingen final mellan IFK Norrköping och AIK. Det hade jag sett fram mot. Nu är det ju inte säkert att Norrköping är i final, Brommapojkarna kan bli en svår nöt att knäcka, Olof Mellberg har lyckats bra.
    Kram Monika

    • Ja, Norrköping är ett mycket bar lag. Kommer att placera sig högt i år också, garanterat. Och BP, ja inget lätt lag men jag håller ändå för troligt att det blir Peking i final. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *