Skönt fredagsgung

Jag verkligen älskar fredagskänslan, som om man har riktigt tur (och god struktur) kan infinna sig redan torsdag kväll. Och det gjorde den verkligen. Hann igår att dammsuga huset, plocka iordning, fylla på och rensa ut, tvätta undan och skriva handlingslistan. Vaknade utvilad och hoppade i fredagsstassen (alltid kjol eller klänning), for till jobbet med bästa känslan (hann jobba undan där också bra igår) och fick en skön start.

002Hann göra mina sedvanlig fredagsuppdrag i makligt tempo, bockade av på listan och fixade fredagshandlingen. Njöt av härligt fredagskäk, gott sällskap och en skön fika därefter. Packade ihop och for hem direkt då Gabbe slutade 13.05.

001Maken packade om för lite biltvätteri och rektorskan packade upp varor, sorterade in prylar och preppade lite snabbkäk till Gabbe. Blev sedan upphämtad av finkusin Lotta för en skön promenad by the sea borta på nästa Näs. Och kan ni tänka er, 7 grader och sol inledde vår promenad. Jag blev så lycklig över att slippa tjockjacka, mössa och överdrag, att jag glömde fota oss och vår underbara omgivning (fick ta ett gammalt kort nedan). Sorry! Men solglajjorna, solglajjorna glömde jag inte att sätta på näsan. Nästan 7 km i bra tempo fick inleda helgledigheten….så ljuvligt!

007Nu är vi alla samlade på hemmaplan, bilen är nytvättad, make och jag nyduschade. Det är dags att hålla fredag, tända ljus, bära in ved och tända brasorna. Fläskfilémiddagen ska preppas, morgondagens bjudningsmiddag förberedas och lite snacks och vin hällas upp. Underbart skönt med helg, eller vad säger ni folket? Hoppas ni får en fin sådan….

Kram Mia

4 thoughts on “Skönt fredagsgung

  1. Gick en sväng med dotter, barnbarn och hund, det var jätteskönt! Vi har nyss avnjutit middag, tunnskivad kalkonfilé som jag fyllde med gräslöksost, gjorde rullader av. Till det rotsaksgratäng och grönsaker. Supergott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *