Family is not just relatives

Människokärlek är ett fantastiskt ord och en fantastisk känsla att fyllas av. I Happyvardag trivs vi bäst med att omge oss av människor som berikar vår värld. I epitetet ”berikar vår värld” handlar det inte under några som helst omständigheter om vad någon annan kan göra för oss, utan endast om att dela livsvärld med människor som på olika sätt är viktiga, påfyllande och värdefulla. Förhoppningsvis är den känslan ömsesidig. Människokärlek handlar uteslutande om personligheter som möts, tankar och idéer som bryts, diskussioner som utvecklar, känslor som strösslas, hjälpsamhet som visas och tid som prioriteras. Människokärlek har inget som helst med titlar, inkomster, rasursprung, sexuell läggning, yrken, lagtillhörighet, politisk övertygelse, utbildningsnivå, religiös tro eller annat oväsentligt att göra. Det är lätt att förledas tro att lika barn leka bäst eller att upprabblade saker kan vara av vikt. Rektorskans sanna övertygelse är att olikheter ger styrka och hon föredrar i alla lägen principen brokigt och bökigt istället för slätstruket och jämntjockt.

015Många fina pojkar har jag i mitt liv. Och jag kategoriserar dem definitivt som sådana som berikar min värld. Idag hade min fine man säsongsplanering med sina adepter – två av dem våra söner och de två andra som professionella golfspelare nyss hemkomna från olika Spanienäventyr. Hela gänget runt bordet, fika, almanacka, videoupptagningar av detaljer, personliga kalendrar och en massa snack om träningstillfällen, upplägg, tävlingar och annat skoj. Och med tanke på att snön regnade bort inatt (jippie!!!!!!) så närde jag känslan av vår.  Äntligen!

018Efter uträttat värv hamnade två stjärnor i Fifa-turnering…..

019….medan två andra hamnade i biosoffan kollandes på Golf från Tampa. En sån däringa skön torsdagseftermiddag/kvällning på hemmaplan med känslan av att omge sig med de sina (sorry Nilssons och Annie. Jag räknar dem som mina lite också). Inte bara släktingar räknas som familj hos oss…..

012Annars har torsdagen varit en lika intensiv jobbdag som vanligt. Jag verkligen älskar att jobba undan som en tok för att skapa förutsättningar för en skön fredagsavslutning på veckan. I slutet av dagen råkade store sonen göra en lite för hastig vändning med tillhörande ”det långa benet före det korta” i korridoren på jobbet och vips var det en vidöppen dörr alldeles på tok för nära. Med full kraft rakt in i kanten och tja, ni kan ju gissa själva…..

021Man kan ha vanliga torsdagar på jobbet och man kan ha sådan som slutar hos Il Doctore för att sys, tejpas och bandageras. Kanske inte den snyggaste glipan jag sett, men ändå jämna och fina kanter för att kunna sys ihop snyggt. Lite lätt groggy, med en ansenlig mängd blodvite (ja, man blöder ju en del just i ansikte/panna/huvud), men lugn och cool. Nu vilar han ut här hemma. I väntan på snar läkning för att kunna ut på plan och gå in i nickdueller igen. Puh! Rektorskan passade sedan på att lämna mat till farsgubben och sedan hälsa på mor med lite inköpta mysgrejor. Jag avslutade sedan sejouren med att spela bingo med underbaringarna på mammas boende. Härligt torsdagsnöje…..

Nu har vi käkat helgrillad salvikyckling med ris till någon, coelslaw till nån annan och en currygrönsaksgryta med en hint av cocos till rektorskan. Mycket smakfullt. Dags att skriva fredagens handlingslista, dra iväg några mail och bada vovven innan vi kryper till kojs. Imorgon är det minsann fredag. Igen!

Kram Mia

 

4 thoughts on “Family is not just relatives

 1. Händelserikt hos dig, som vanligt. Skönt att snön regnade bort, nu hoppas jag detta var det sista! Pannan, den läker snart, det är ett bra ställe så sett… Ha en fin fredag nu! Jag instämmer om familj…

  • NU är pannan läkt och bara tejpad. Matcher ikväll, vilket mamman tyckte han skulle avstå och invänta helgen. Men men…..21 år och man bestämmer själv, så är det. Kram

 2. Åh vilket härligt varmt och roligt inlägg! Gillar´t!
  Och tack för dina ord om min blogg… känner mig helt klart smickrad!
  Det där med människokärlek (vilket fint ord förresten, det lånar jag gärna om det är okej!?) det skriver jag helt klart under på. rakt av. Jag brukar säga att jag aldrig imponeras av en titel, utan hur människan ifråga är som person, om den är trevlig, varm, social… vad den kanske gått igenom i livet, som gjort att den är den som den är… ja du fattar. DET är mycket mera intressant än att snacka titlar och inkomster 😉
  Kram och ha en fortsatt fin fredagseftermiddag och -kväll!
  /Maria

  • Klart det är ok. Älskar ord som fastnar hos en och betyder mycket. När jag sedan ser en del av ”mina ord” användas i andra bloggar blir jag jätteglad. Ordglädje ska smitta. Kram på dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *