Sundaymood

Ruckade lite på mina normala söndagsrutiner denna Vasaloppsdag. Frulle käkades vid ca kl. 03.15 då TB hämtats hem och bäddats ner. Mums, underskatta aldrig hur gott en precis perfekt rostad surdegsmacka med stinkost och tunnskivad grön paprika smakar tillsammans med ett stort glas blodgrapejuice. Kröp till kojs och somnade om straxt efter 04.30. Vaknade sedan vid 08 av att gammelgubben (dvs 77-årige Milou) hade värsta buset jämte mig i sängen.

002Snabba morgonpromenaden med samme farbror och då var han inte precis lika pigg om man säger så. Milou verkligen avskyr regn, men sken upp lite när han fick ta sig en tur ut på bryggorna vi passerade. Lämnade familjen hemma och for ut till lilla mor och sedan kom far dit. Lite trix med hennes kläder och grejor och mycket prat förstås, sedan for pappa och jag till affären för lite matshopping. Lämnade honom hemma, packade in varor hos såväl honom som hos lilla mamma och sedan lämnade jag dem lagom till lunchen på varsitt place. Helgens goda parantesgärning genomförd.

006Eftermiddagen bjöd på lite hemmatrix, middagsprepp och städning innan Gabbe och jag for på fotbollsträning. Vinden rev tillvaron och det snöade i sidled, men tanken på att skubba en träning nuddade oss inte ens. Och när träningen avbröts efter en timma pga vädret och planens mående protesterade Gabbe förstås. Jag måste säga att jag är lyckligt lottad som fick kids som gillar gristräning i grisväder lika mycket som sin ömma moder. Inte sällan tänker jag att det där ger starkt psyke och starkt psyke……det är viktigt. För att vara helt ärlig, kanske just det där som blir avgörande där längre fram i livet sedan. Rektorskan trotsade också vädergudarna och slog till på riktig gristräning Rödebyrunt. 6km och bestigandet av slalombacken, där det bitvis var högst oklart vad som var klafsa uppåt och vad som var glida bakåt. Men visst gjorde jag det. Sträckte armarna i skyn och gav ifrån mig ett vinnarskrik gjorde jag också där på toppen. Galet nöjd…..

011Extremt blöta äntrade vi hemmet, tog varsin varm dusch och svepte in oss i varma badlakan. Hann se sista minuterna av AIK vs Dalkurd i Svenska Cupen och konstatera att 0-0 räckte för avancemang. Sjönk sedan ner framför brasan med en vältempad Italienare och några heta snacks medan make och stor son färdigställde söndagskäket. Här blev det homemade högrevsburgare med tillbehör och till rektorskan en het Thaisoppa. Mums!

012En skön söndag som innehållit lite allt möjligt. Jag hade gärna varit ledig några dagar till, men känner mig ändå redo att möta en ny vecka. Gissar också att jag kommer att somna riktigt gott ikväll efter lite för få timmar på sömnkontot inatt.

Kram Mia

 

2 thoughts on “Sundaymood

  1. Stinkost??? Det låter inte gott! Fick ni så mycket regn?! Här blåste det mest och sen framåt em/kväll kom snöblandat som blev mer snö sen. Så det är vitt och tydligen väldigt halt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *