Med ljuset i horisonten….

…..hälsar jag en helt oplanerad helg hjärtligt välkommen till Näset!

007

Fredagen blev precis så som jag bestämt det. Inte alla dagar blir det. Har jag märkt. Men just denna blev det. Vaknade lååångt före alarmet – jepp, märker att ljuset börjar återvända. Sover man utan gardiner, persienner eller annat som stänger världen ute, så sover man efter ljuset. Jag älskar det! In till jobbet, hann fixa alla de där småmöterna, sorterandet av papper, fylleriövningarna och städa ur kylskåp i personalrummet innan lunch och sedan njöt vi av lyxfredag. Ja, vi kombinerar ju lyxfredag i maten med klänningsfredag (hela dagen då. Vi byter inte om till lunch) – här blev det långa svarta klänningen med tjockstrumpisar och boots. För en sekund imorse kändes det som att det var nattlinnet som jag krånglade mig i, men fick så mycket positiv cred för min utstyrsel idag på jobbet så jag fick snabbt omvärdera min inställning.

005

Till lunch serverades handtrillade (läs inte a på fel ställe bara. Hahahaha….) pannbiffar med stekt lök, potatis, varma grönsaker och brunsås. Käre jesus så gott minsann! Vilken underbar lycka det är att ha två a la cartekockar (varav den ene dagen till ära fyllde halvt sekel) anställda. Bästa investeringen vänner……Bra mat ger bra energi, for sure!

008

Sista stunden innan hemgång hanns allt med som i stryka på listor, byta matsedlar, fixa p-rum och p-tavla, avsluta vecka och preppa för ny, prata med folket på plats och så känna in fredagskänslan. Helghandling och så hem och packa upp, svida om till  träningsmode och så ut på en 7 km lång iskall, vindpinad och regntung promenad längs med havet. Stannade till på babryggan, översköljdes med en skarp våg fick traska med blöta skor hemåt, kikade på ljuset där ute över havet, borta vid horisonten. Och andades från långt ner i magen. Så sjukt härligt att ha rott veckan i land. Nu är veden inburen, brasorna sprakar, jag är torr om fötterna och blöt (nytvättad) i håret. Medan maten preppas kör vi lite färdkost maken och jag. Ikväll blir det thaimarinerade kräftstjärtar med mangosallad, hot wings med dipp, grillad revben, caprese på buffelmozarella,  pestogratinerade musslor, nypillede reijer, ost, kex och bohusröra. Och lite gott vin. Det är helg, magi!

Kram Mia

2 thoughts on “Med ljuset i horisonten….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *