Med järn i elden och bollar i luften

Jepp folket, jag undrar liksom om det står skrivet i pannan på mig att jag älskar projekt av alla de slag eller om det är rektorskan själv som helt omedvetet kastar sig över allt som kan tänkas inbegripas inom hennes ansvarsområde (både privat och professionellt). Eller om det är tid, frihetsgrader och möjlig ork som avgör att jag ständigt verkar ha saker på gång. Hrm…..typisk sann Jean-Paul Sartre filosofi helt enkelt (vem haregentligen tagit sig förbi resonemanget kring dörrhandtaget i hans bok ”Äcklet”? Jag har försökt ett antal gånger kan meddelas…..).001Och ja, jag har en synnerlig förmåga att INTE planera in vila och återhämtning, utan jag liksom bara kör. Det är sån jag är. Jag tar liksom för givet att jag alltid ska orka lite till. Och ja, jag veeeet! Jag är mästare på att coacha andra till hur de ska begränsa sig och ta hand om sig själva. Denna vecka efter sportlovet har varit helt galen. Fruktansvärt många järn i elden, såväl professionella som privata, och en hiskeligt massa bollar har sparkats upp i luften. Inte sådär väldigt många har plockats ner ännu.Tyvärr!  Några har dämpats och sedan skickats vidare upp igen och somliga tror jag nästa mest att jag med kraft har sparkat rakt ut till inspark. Kanske hinner det komma en helg som avbräck innan de sparkas in igen.Hoppas hoppas!

Just nu står vi verkligen bokstavligen med en fot i vardera läsår bästisMaria och jag. Vi driver årets strategiarbete och verksamhet samt planerar för det som komma skall. Maria är nu klar med samtliga intagningar till höstens förskoleklass, vi skissar på organisationsupplägg inför nästa läsår förstås i kombo med schematankar och vi filar på annonser inför kommande tjänster och anställningar. Otroligt spännande och helt sjukt förvirrande för en nästan överhettad hjärna. Hade jag haft en gopro på mig dessa dagar hade ni förmodligen fått er ert livs skrattanfall. Eller genast spärrat in mig på S:t Lars.

003Idag har jag farit från det ena till det andra och samtalsfragmenten förföljer mig nu. Jag ska sätta mig ner och se till att allt är dokumenterat (hatar att tappa bort, missa och glömma saker. Då trivs rektorskan verkligen inte med sig själv). På förmiddagsfikan idag firade vi dock såväl syster yster som fyller år idag och så kockJanne som fyller halvt sekel imon. Underbara tårtor, men inte för rektorskan. En redan snabb mage skulle förmodligen ha slagit hastighetsrekord och det var jag inte speciellt road av att pröva just idag så. Jag tog en knäckemacka…….

For från jobbet straxt vid 15 och direkt ut till mor och far för matleverans, ekonomisk genomgång och lite fikamys. Underbart skönt att se hur de hittat en vardagsrytm i denna nya tillvaro och att de är lyckliga. Det där värmer mitt hjärta. Kvällen här hemma har ägnats åt mer ekonomiarbete kring mor och far, en tur med snabeldraken, tvättvikning och så matlagning och undanplock. Nu återstår skriva helghandlingslistan, komplettera en irriterande årsredovisning (även den ekonomisk. Gah, jag hatar siffror) och sedan ta kväll. Har jag tur är klockan inte mer än 21.30 då. Imorgon har jag bestämt mig för att ha en lugn fredag på jobbet, tidig hemgång och en skön start på helgen. För att jag tycker att jag är värd det efter denna veckan……

Kram Mia

4 thoughts on “Med järn i elden och bollar i luften

 1. Å ibland tar det bara stopp…
  Ta hand om dig vännen, på riktigt.
  Du är verkligen världsbäst på att dela ut klokheter och de bästa råden man kan tänka sig.
  Men tar du lika bra hand om dig själv?
  Just nu är det som om allt bara säger stopp och jag bara måste lyssna till den inre rösten och det måste till en hållbar lösning…
  Varma kramar Anna

  • Nä, inte alltid. Jag är jättebra på tips och råd till andra men kräver oftast det mest omänskliga av mig själv. Men jag blir allt duktigare på att ändå uppmärksamma signalerna och då varva av. Kram raring

 2. Så skönt att de fått ro i sin nya vardag! Men du, nu får du börja ta hand om dig, det låter som om du lever farligt… Njut av helgen!

  • Ja, det är en befrielse på något sätt – det måste tillstås. jag njuter verkligen helg, jag lovar. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *