Vid ett månadsskifte

Trots att februari månad inte på något sätt kan kategoriseras som varken en snäll eller speciellt angenäm månad för oss, med två årsdagar av älskade människors himlafärd och ännu en saknad ängels himlafödelsedag, så har vi likväl en valmöjlighet.Varje dag!  Och numera väljer vi livsglädje helt enkelt. Varje dag! Vi hjälps åt att höja blicken, att välja att försöka se det varma, goda, fantastiska här i tillvaron, att gilla läget och inse att vi har många vackra minnen att värma oss med och lindra den sorg och saknad som alltför länge har varit en ständigt närvarande följeslagare i vår tillvaro.

003Just idag var det dags för inskrivningssamtal med lilla mamma på hennes nya boende. Jag hann jobba ett par timmar på morgonen och hade sedan några supermysiga timmar med mams och personalen, innan jag for till pappa med lunchleverans och sedan vidare till jobbet igen. Några timmars effektivt pusslande med saker som ”kommit upp” och sedan hade världens bästa Josefine ordnat en supermysig eftermiddagsaktivitet för oss medarbetare.

007House of Lola, jag säger bara så mysiga kläder.

004

Och med en sjukt skön försäljare i Petra och underbar fettisdagsfika signerad såväl Josefine som bästaste syster Nettan samt underbara kollegor hade vi en toppenstund. Såååå värdefullt att göra annat än jobba tillsammans. Och jag menar, kombinerat med shopping vad kan gå fel liksom?

008Solig februarieftermiddag och rektorskan valde hemgång idag. Med U2 och The Cure i öronen och fjäderlätta (hihihihi, kanske inte direkt men ändå) apostlahästar gav hon sig av. Något kallare än förväntat och mössa samt vantar hade suttit fint. De lämnade jag dock kvar på jobbet, vilseledd av ett skönt solljus. Väl hemma njöts en varm dusch och middagen preppades. Left overs till Gabbe, orientalisk kycklinggryta med ris till TB och så en kycklingsallad med krispiga rädisor och päroncrunch, krutonger och smakfulla plommontomater samt sesame oil, curry/lime dressing och några stänk Srirachi Mayo Sauce. Supergott! Satt som en smäck, inte minst eftersom jag skubbat från lunchen pga möten idag. Fy Mia!

011Idag tänder vi ljus för en älskad Max som firar himlafödelsedag idag. Eller inte idag egentligen. Max valde ju att titta ut en dag som bara existerar vart fjärde år. Så typiskt honom. Så otroligt typiskt Max. Igår var vi på kyrkogården och tände ljus för Max, men också kompisKalle som för 16 år sedan gav sig av på sin himlafärd. På vägen hem idag strömmade älsklingsmusik genom huvud och öron, fyllde min kropp med livsglädje och mitt hjärta med värme. Och medan Winnerbäck skrålade ”Kom ihåg mig då”…..så log jag med hela mitt jag, sjöng med och insåg att det var första gången på 3 år 10 dagar som inga tunga tårar fyllde mina kinder i takt med hans vackra ord. Och hur fånigt det än låter så tillät jag mig att känna mig nöjd med mig själv. Nöjd med att ha kunnat återerövra livsglädje på riktigt och inte ett påklistrat försök till leende. Och med tron att mina tre fina killar (Lasse, Kalle och Max) sitter däruppe i sin himlaboning och är stolta över mig.

014Nu intar jag soffläge med Gabbe som kollar Youtube, maken som kollar TV och Milou som chillar. Några kapitel i min bok och sedan är jag snart redo för bädden. Gäller bara att hålla sig vaken till TB kommer hem från sena kvällsträningen. Wish me luck….

Imorgon hälsar vi mars välkommen. Underbart med månadskifte. Kram Mia

 

 

6 thoughts on “Vid ett månadsskifte

  1. Jag har ett par House of Lola plagg, sååå sköna! Blev det något köp för dig?
    Vad tungt att ”fira” tre änglavänner/släktingar i samma månad…..men samtidigt fint ❤
    Kram J

    • Ja, raring….klart jag shoppade. Deras nya kavaj i svart eller beige var supersnygg och väldigt smickrande (trots mina stora boobies). Och så köpte jag en svart långkofta som jag trånat efter sedan förra året. Jag brukar köpa lite saker varje år – ganska dyra plagg men jag har alltid blivit toknöjd.
      Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *