Påfylld

Jaha mina vänner, en vecka går minsann i raketfart då man har skoj och mysigt. Jag startade lovet med ganska intensiva ”hjälpa-andra-dagar” och varvade sedan sakta av via lite blandade måste-göra-saker i mitten av lovet för att sedan totalt hemfalla åt sus och dus nu i slutet. En fredag i Kalmar med lägenhetsorientering, shopping och bästa restauranghänget, följdes upp med en fotbollslördag med bästa AIK-gänget i Kristianstad och avslutades idag med besök hos lilla mamma, städning, matprepp och så gästspel som fotbollstränare i Gabbes lag.

008Dresscode black och så världens vackraste emblem. Och ja, visst är det så att vi lever vår AIK-kärlek hela vägen – så klart bor vi i ett svart hus. Så klart!

010Underbar dag, om än lite kall trots solens bleka strålar. Vi stod där mitt i klacken och det blev lite nya upplevelser för Gabbe. Otroligt nyttigt att lära sig läsa av andra människor. Streetsmart är något varendaste förälder borde se till att lära sina kids – oavsett vilket kön kidsen har och oavsett var man bor eller i vilka kretsar man rör sig. Man vill ju inte ha en ”blomkruka” liksom, värsta mardrömmen!

004Svärmor och jag hos lilla mamma denna söndag. Så mysigt! Det blev tvätt av hår och klippning, namnandet av de nya kläder vi packat med oss till nya boendet samt total genomgång och provning av garderob. Puh! Men så skönt att det är gjort nu. Lilla mamma visade runt och var så himla nöjd och glad. Lagom till deras söndagsmiddag, (helgrillad kyckling och gräddsås) åkte vi via affären och sedan hem igen. Eftermiddagen bjöd på städ, tvätt och middagsprepp innan det blev fotbollsträning.

011Då de flesta spelarna var iväg på hockeymatch fick rektorskan hoppa in som gästtränare och endast 6 killar dök upp. Pappa Anders och undertecknad fick hoppa in och spela. Anders som målvakt och där började även jag, men blev snabbt degraderad till utespelare. Det innebär 65 minuters intensivt spelande 4 vs 4 på helplan inomhus. Om rektorskan inte kommer ur sängen imorgon (hade redan ont i vaderna efter att ha stått och hoppat på betongläktare i 2 h igår) så finns förklaringen här.

013Väl hemma hade maken lagt sista handen vid den middagsprepp jag sysslat med i em och det smakade mumma. Potatisstimp, äpple/lök/tomat och ostspäckad ugnsfalu med julskinketäcke, varma grönsaker och en hot&spic&chunky tomatröra. Lägg därtill lite småplock och en iskall öl. Såååå gott.

Nu har jag pratat med en gammal klasskompis i telefon och imorgon får jag finbesök av henne på jobbet. Jag längtar. Dags att njuta söndagskväll raringar. Utvilad är jag, påfylld likaså – ändå gissar jag att jag vaknar med kudden i ansiktet imorgon och gäspar betänkligt redan vid lunch. Som alltid på en måndag…..

Kram Mia

2 thoughts on “Påfylld

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *