Man ska inte ropa hej……

….…..för tidigt. Det ska man då rakt inte göra, det vet man ju. Sen gammalt liksom. Rätt otursförföljt det där ”hejet”. Precis som att stampa på en avloppsbrunn med bokstaven ”A”. Vem vill ha avbruten kärlek liksom? Det är ju det A:et står för, det vet ju alla! Igår var jag på väg att skapa otur minsann. Redan när jag satt där på trappen igår och njöt av min blodgrapejuice i solen, för en sekund kände man ju liksom livet i sig, hade jag det lite på känn. Ni vet det där vädergladpirret som kan ta över ens kropp. Jag kände när det kom, sakta krypandes under veckan som gått då solen kämpat sig fram mellan molnen. Känslan av att lovet kom som på beställning, att man är redo att möta lite finare väder. Lätt att man vill ropa hej kan jag meddela. Livsfarligt! Hejet hängde på läppen kan jag också meddela. Jag till och med tänkte att våren kanske verkligen är på väg och för en sekund förleddes jag i tanken att planera för ett härligt blogginlägg om solen och ljuset och…. .Livsfarligt. Komplett livsfarligt! Det skulle jag komma att märka inom kort…..

003Redan då TB äntrade hemmet efter träningen igårkväll hade vädrets makter visat sig från en mindre positiv sida. Gräslig vind och spöregn på rutorna, snöblandat sa han TB då han frustande klev innanför dörren. Klockan var då straxt före 21 och vi log lite förnumstigt och bytte menande blickar då vi fastslog att det ändå inte lägger sig, så låt skiten komma ner då. Och även om jag inte där och då tänkte vårfeeling och ville ropa hej, så tänkte jag inte heller det som mötte mig lite senare…… Disktrasestora snöflingor inte bara dalade ner, de vräkte ner siledes och när jag slog upp mina små blå straxt efter 07 imorse möttes jag av en snövit tillvaro.

005Även om det är andäktigt vackert så….., note to self: Do not ever say Hello! Ut och skotta, halka omkring på morgonpromenad med Milou och så slaska omkring lagom till hemkomsten. Blötsnö är fasen inte roligt någonstans.

018Vi packade in oss i bilen, tog en joyride på 7 mil norröver och hamnade i barmark, sol och vårkänsla. Lovely! Norröver? Bättre väder? Makes no sense…..

015Rek av bostadsområden i Kalmar, lite shopping och så förstås ramlade vi in på ”Långfredag” på bästa Da Ernesto. Grabbarna käkade pizza, förstås, och jag njöt en vårlunch med halstrad lax, dillmajjo, sparris och potatis. Mumselimums! För en stund kändes de där snöh-vetet som bortblåst och jag trippade omkring där i solen och klurade på outfits och aktiviteter och…..

007Vips var vi hemma och möttes av det här. Och där och då, utramlandes i bara tröjan från bilen, det är då man vet….for sure…..att det inte alls är vår. Och att det är högst olämpligt att ropa hej……

021Det ska inte upprepas, jag lovar. För er som kände er lurande på konfekten ber jag om ursäkt å det häftigaste. Av ren irritation över hejet så tog jag mig en kvällspromenad då jag kom hem och nu värmer jag mig vid brasan. För det är sånt man gör när det är februari, sportlov och vinter. Klär sig varmt och värmer sig vid brasan. Väldigt mysigt på något sätt. Om man inte förväntar sig något annat vill säga. Och det gör jag ju egentligen inte. Jag vet att det kan vara nyckfullt ända fram till maj. Jag blev bara lite swept away……Och råkade visst säga hej!

Nu ska vi njuta av en snacksbricka, ett glas vältempat Italienskt (rött förstås, för vem dricker iskallt vitt mitt i vintern liksom) och semifinal i På Spåret. Happy vinterfredag folket!

Kram Mia

 

 

4 thoughts on “Man ska inte ropa hej……

  1. Känner precis igen det! Galen mycket snö har det kommit. Men solen igår smälte undan det som låg på rätt ställe (i solen). Men resten 🙁 Ta bort det! NU!

  2. Den modellen hade vi igår, förmiddagen började så fint med blå himmel och en värmande sol som efte lunchtid byttes mot mulet och blåsigt. Framåt eftermiddagen rusade det snöblandat från himlen, på vägen ner hann det bli vågrätt också pga blåsten. Men tur i oturen så smälte det helt vid landning på marken så i dag har vi ingen vit mark utan bara blött. Så nu tar vi nya tag, våren kommer en annan dag❣
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *