Ingen frystjej här inte

Sportlovet har passerat halvvägs och lite till. Vi nattsuddar värre än någonsin och vältrar oss (i lite olika grad) i sovmornar de luxe. Veckans två första intensivdagar har följts upp med betydligt lightare diton och det var såååå välbehövligt. Redan igår onsdag bjöd morgonen på en glimt av solen som ackompanjemang till mitt skrivjobb på hemmaplan. och nä, skrivjobb är inte jobbigt för rektorskan. Skrivjobb är i det närmaste rekreation, även om det är jobbskrivjobb so to speak.

002En liten tur till jobbet och fortsatt jobb tarvade inte heller på reserven, utan fyllde istället på när jag möttes av glada fritidsbarn, engagerad fritidspersonal och en fantastiskt rolig aktivitet som Fångarna på Fritids. Jag log hela jag. Följde upp det där med en skön fika med Allra Käresta Syster och sedan en 8.5km med bestigandet av Rödebybacken tillsammans med härliga Helen. Kvällen avslutades sedan i soffan med Mästerkocken på tv och min härliga bok.

019Kilade upp i ottan idag (jepp, det var ju det där med sovmorgon i olika grad. 7.10 är en brutal sovmorgon för att vara rektorskan) och fortsatte med skrivjobb i Lassesoffan.  Även denna morgon/förmiddag kittlade solen mig på näsan och jag kände en instinktiv lust att ut på promenad (trots lite sega ben).

004Solen bröt igenom, fåglarna kvittrade. När Milou och jag äntrade hemmet hade maken dragit iväg på biltvätt, TB till golfbanan och Gabbe tekniktränade i trädgården. Vårkänslan överföll mig. Big time! Hällde upp en kopp blodgrapejuice, tog en havrekaka och satte mig i solen på trappan och njöt. Verkligen njöt. Andades från långt ner i magen, log med hela ansiktet och tänkte att jag är så otroligt lyckligt lottad.

015Gabbe och jag for på en lighthandling och inlämnandet av ett dokument till kommunen (puh, äntligen färdigställt) samt ett snabbesök på återvinningen. Lite vedinbärning, dammsugning och så skönaste duschen på länge. TB fixade käk och drog sedan på fotbollsträning, vi andra vittjade frysen och gjorde middagen lätt för oss. Ett brutalt frysrens skulle visa sig bjuda Gabbe på älsklingssoppa (Cowboysoppa, med bortsilad köttfärs) och oss andra såväl kåldolmar som pannbiff. Vi svängde ihop lite ny potatismos, kokte upp en god sås och knaperstekte lök. Mums! Satt som en smäck…..

022Det är vansinnigt praktiskt med infrusen hemlagad mat i frysen, men icke desto mindre måste tillstås att det där är verkligen inte alls rektorskan. Jag är ingen frystjej. Jag är mer av en färskvarudito. Jag älskar att köpa hem x antal ingredienser och sedan improvisera utifrån hur veckan fortlöper. MEN…..idag var det verkligen maximal utdelning på minimal insats och det var gudomligt skönt. Det kan jag inte sticka under stol med…..

Nu har mörkret sänkt sig över Näset, brasorna sprakar och vi är utspridda på lite olika aktiviteter. Som vanligt. Det är så vi gillar att ha det. Rektorskan ska fortsätta sitt skrivflow och om ni undrar vad jag håller på med så är det sammanställning av det föredrag jag håller på torsdagkväll nästa vecka. Ett föredrag som vänder sig till föräldrar som vill stötta sitt/sina barns skolgång på bästa sätt. Sååå spännande och jag älskar verkligen ämnet!

Kram Mia

2 thoughts on “Ingen frystjej här inte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *