Man trodde man var klar med tandtrasslet

Japp, och om jag någon gång tvivlade (för det gör jag ju titt som tätt) så hoppades man ju iallafall att det skulle vara färdigt. Jag tror jag har försonats med känslan av att väldigt lätt få känning i munnen vid minsta lilla förkylningssymptom, stress eller rejäl blåst och kyla. Och jag har vågat vara riktigt lycklig över att de där rekonstruktionerna på två ställen ändå blev så lyckade som de blev. Som en effekt av alla mina turer med bråkande tänder, tandben och käkben så går jag ju på kontroll var 8:e vecka, med tillhörande rengöring och allmänt fix i munnen. Min absolut i särklass bästa investering någonsin.

040

De senaste veckorna har jag haft lite konstig känning i munnen. Oklart ont som om det var blåsor och ett ömmande tandkött, vilket visade sig vara en virusinfektion. Why not! Dock förmodat på tillbakagång så det kändes ju ok. Däremot bad jag om en extra titt där det kändes lite vasst. Hrm……På aktuellt ställe drog jag ut en kindtand för många år sedan, eftersom den inte fick direkt plats och satt lite illa till (inte något av de ställen där jag nu gjort rekonstruktion). Och nu ska tydligen den lilla kindtanden få sin ersättare. Av naturen kommen. Jepp, du läste helt rätt. Den här 47+kvinnan ska få en ny kindtand. Vem i hela fridens namn får nya tänder när de är 47? Det är inte helt vanligt att man får det sa Annika. Nähe…..men nog sjutton kunde man ge sig farao på att om det ska drabba någon, så är rektorskan ett självklart val. Grrrrr…..Jag vill inte ha fler tänder, hörde jag mig själv deklarera där i stolen. Helt ärligt blev jag lite syrak. Jag har haft nog med strul. Jag vill inte!

044

Annars har sportlovsmåndagen bjudit på 3 plusgrader, spöregn och hetsig blåst. Rektorskan handlade efter tandis, for hem och fixade fika till La Famiglia och drog sedan ut till lilla mamma. Idag stod det besök hemma hos pappa och packning av de sista prylarna på programmet. Det tog sina modiga timmar, en fylld bil och några löpturer i regnet med påsar, kartonger och annat som skulle med in till mammas nya boende. Väl färdiga var vi helt färdiga allesammans. Men så skönt att ha det gjort, för alla parter, även om det var lite känslomässigt i gungning här och var.

043

Väl hemma stod make och Gabbe redo för en tur till stan, hämta kläder på kemtvätten och så gled vi in på Kebabhouse för lite snabbkäk. Sjukt skönt att slippa fixa mat hemma sedan. TB fixade eget på hemmaplan och höll eldvakt. Nu har vi landat allesammans i myskostym och bara inväntar kvällens fotbollsmatch på TV. Intensiv måndag ska ge lugn tisdag har jag bestämt.

Kram Mia

9 thoughts on “Man trodde man var klar med tandtrasslet

 1. Det är märkligt vad de där tänderna kan hitta på. Min dotter saknade 5 tandanlag. När käken vuxit färdigt fick hon titanskruvar och konstgjorda tänder på dem. Hos sonen växte de istället ut dubbla tänder på några ställen så den ena i paret fick avlägsnas. Själv har jag inga visdomständer, de syns på röntgenbilder och tandläkaren säger att vi får hoppas att de aldrig vill upp i ljuset.
  Jag hittade en gång en vers som är mitt mantra:
  IF YOU ARE DEPRESSED YOU ARE LIVING IN THE PAST
  IF YOU ARE ANXIOUS YOU ARE LIVING IN THE FUTURE
  IF YOU ARE AT PEACE YOU ARE LIVING IN THE PRESENT
  Kram Monika

  • I´m trying to find peace. Working on that…..
   Mina söner saknar tandanlag och jag får tänder kors och tvärs. Det är alltså min tredje kindtand som kommer på samma ställe. Kram Mia

 2. Vad skönt med sportlov!! Det hade jag också gärna haft… Å du, Grattis till tanden….. men vad lustigt, jag har aldrig hört talas om att man kan få nya tänder vid den *harkel* åldern…
  Kram J

  • Nä du, harkel……inte vanligt alls sa hon. Och ungdomlig känner jag mig då rakt inte Men maken han sa att han tyckte det var ett under att jag blev gravid för 22 år sedan, med tanke på hur sen i utvecklingen jag är. Hihihihi
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *