Iphonemoments i en korridor

Well hello Monday! Vad kan väl passa bättre en kärleksvecka som denna, än att starta med en guidad tur genom vår korridor för åk 1-5. Genom min Iphonelins förvisso, men ändå. Jag tänker ofta när jag flanerar omkring bland härliga elever, engagerade pedagoger och en massa tecken på allt häftigt som händer här i vår livsvärld. Svettpärlan!

021Här har vi vårt världsrum – ett omtyckt grupprum tapserat med världskartan. Kartbilder är häftigt och fascinerar oftast de flesta barn. Gabbe vill absolut ha en av sina väggar i sitt rum med denna tapet.

014SYV-undervisningen skall inte enbart koncentreras till gymnasievalet och därmed åk 8 och 9, ej heller bara inkludera PRAO. Här är det åk 2 som arbetat med yrke och samhälle i sin SO-kurs.

007Utställningsskåp med diverse attiraljer samt åk F:s arbete med Världshaven och dess invånare. Spännande och underbara bilder!

011Tilltalande välkomstskylt hos Ninnie och åk 1

009Roliga personalbeskrivningar av vår sköna fritidspersonal.

020Grupprum/arbetsrum för våra yngre små Svettpärlor. Visst är väl väggalfabetet i rött med vita dots på helt underbart!

013Hundra dagar i skolan, firades för våra elever i åk 1 förra veckan igen. Allt som kan firas skall så göra, är definitivt vår melodi.

017Sköningarna från bland annat åk 3 och deras grupper under Tema: Uppdrag Världen straxt innan jul.

019Härligt mysgrupprum och lite minipingis. Gissa om det är populärt att hänga här.

015Med profilen idrott och hälsa följer naturligtvis inte bara fysisk aktivitet. Att må bra kan vara så himla mycket annat också. Exempelvis musik och målning, var för sig eller tillsammans som här.

018Say hello to our kids in grade 4. Här har de tränat på intervjuteknik.Gabbe är i den nedersta raden, trea från vänster.

012Och här är sköningarna i åk 1 som visualiserar hur de kommer att se ut som 100-åringar.

005En del av vårt mysiga skolbibliotek. Här har vår extremt konstnärliga specialpedagog väggmålat ett eget läromedel, där arbetsmaterialet sedan hänger utanför i korridoren. ”Kulköping” heter det, visst låter det underbart!

010Kärleksvecka som det är så passar vi på att skriva kärleksförklaringar av olika slag. I trapphuset kläs vårt utställningsträd med diverse hjärtpyssel och ett och ett annan diktalster. Veckans första arbetsdag gick som en dans och gårkvällens skrivuppdrag kändes som en ynnest att jag nästintill slutförde. Trots att jag vaknade som en zombie idag. Direkt efter jobbet for syster yster och jag till lilla mamma för packning och dit kom även vår bror. Snabbt som ögat fick vi nerpackat och sedan hann vi sitta ner och snicksnacka tillsammans alla tre och mams. Supermysigt! Riktlinjer för den kommande flytten på onsdag kommunicerades och sedan blev jag hemskjutsad. Såååå lyxigt. Efter gårdagens låååånga promenad är jag nämligen lite stiff i vaderna samt har betänkligt ont i höftpartiet, så att gå hem var liksom inte tänkbart bara. Hem kom jag till ett brasvarmt hus, hemskjutsad vovve och hela familjen samlad. Också det är skön lyx.

018Idag har jag agerat labbiträde åt min sköna kollega matte/noUlle. Bas och syra och vin och reagens. Hihihihi….så spännande!

Nu blir det restfest från kylskåpet och det finns såväl olika pastasorter som pastasåser och så lite andra härliga delis. Planerar man sin mathållning så blir det rätt leasure dagar som annars hade kunnat bli hur skruvade som helst. Kvällen skall tillbringas uppkrupen i soffan med filt, kudde och min härliga bok. En fin måndag, helt klart! 4 dagar till sportlov….

Kram Mia

 

8 thoughts on “Iphonemoments i en korridor

 1. Tack med för rundturen, verkligen kul att se din arbetsplats!
  Å Tack igen och igen Mia för alla klokheter som du delar med dig av.
  Så otroligt värdefullt verkligen.
  Just nu är jag så trött att jag liksom är lite ”out of order”. Men samtidigt lättad på något vis.
  Önskar dig en riktigt god natts sömn <3
  Kraaaaaaam Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *