Vardagsmotionen kirrad!

Att hålla kropp i rörelse är det i särklass säkraste sättet att inte stelna till. Det där har varit mor Anitas mantra genom livet och det bör därför inte vara svårt att lista ut varför rektorskan nästan alltid har något härligt projekt på gång. ”- Ett, gastar maken. Du har aldrig haft ETT projekt på gång. Du har alltid fler projekt på g än vad som är nyttigt för dig.” Ja ja, what ever. Att hålla kropp i rörelse är i alla fall lika självklart som godmorgon, godmiddag och godkväll för rektorskan.

003

Fredagseftermiddagen som skulle bli en lugn historia bjöd på inköp av matbord och stolar till lilla mamma, transportera detta till Anangården, hämta saker som lilla pappa packat hemma och så bära in och plocka iordning. Gick som en dans tillsammans med Allra Käresta Syster. Dessförinnan hade jag förstås jobbat undan, helghandlat och farit hem och packat upp. Gled hem (jepp, isgata på vår väg) och bar in lite ved, tog en snabbpromenad med Milou och sjönk sedan ner med ett glas vin i Lassesoffan framåt 17. Ljuvligt!

008

 

Somnade tidigt igårkväll och vaknade vid 7 imorse. Låg kvar och morgonmediterade en bra stund och tog sedan en morgonpromenad med Milou. Gråkallt är bara förnamnet kan meddelas och sedan en ilsken sidvind på det, men friska röda kinder är inte fy skam. Fyllde på vedförrådet och sedan for maken och jag till fiskbutiken på Saltö samt till GyllesBageri. Kl. 11 serverades en ljuvlig frulle till hela La Famiglia.

011

 

För att hålla kroppen igång blev det sedan sängklädesbyte, vädring av sovrum (då var man plötsligt omåttligt populär), städning av halva huset samt våttorkning av golv. Älsk på det. En snabbdusch och kl 13 satt vi bänkade framför dagens första tv-matcher. I TV-rummet visades AIK vs Göteborg från träningsturneringen i Dubai och i TBs rum visades Arsenal vs Hull. Och det var precis här och då ”hålla kropp i rörelse” övergick i vardagsmotion. Jisses vilket springande emellan rummen, vilka ligger i varsin del av huset. Gabbe posterad i TBs rum och undertecknad i vardagsrummet – huset i tystnad, förutom tv-bruset då, och så gastar vi viktig fakta till varandra genom huset. Och springer från ett rum till det andra och så tebax igen. En sisådär oräknerligt många gånger under 90 minuter plus tillägg och uppsnack, dvs minst 2h.

012

AIK ställde upp med ett mycket ungt lag och fick däng med 2-1, medan Arsenal vann med 2-0. Båda målen av Alexis Sanchez. Prisa Gud, tack och lov! Gabbes humör var förstås på topp och helgen är räddad.  AIKs förlust lyckades vi ”sälja in” och var därmed hanterbar. Nästa match är redan igång, Man United vs Watford – totalt ofarlig för humörsvängningar so to speak. Icke desto mindre är han klistrad, the little soccerlover.

010

I övrigt snurrar såväl tvättmaskin som torktumlare, brasorna sprakar och doftljusen skickar ut ljuvliga doftpuffar i huset. På spisen puttrar nu såväl en chunky Bolognese som en het cajunfläskfilégryta, vilka ska serveras med pasta eller pressad potatis ikväll. För att inte helt stelna till ska jag dra på vinterstassen och ta en tidig kvällspromenix med Milou innan mörkret faller (han avskyr mörker). Hoppas ni har en überskön lördag mina vänner.

Kram Mia

2 thoughts on “Vardagsmotionen kirrad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *