Dagens bästa mål

Är du en utpräglad frullemänniska eller föredrar du hellre en matig brunch? Kanske prioriterar du lunchen eller hoppar du över och laddar för en rejäl middag framåt kvällen? Eller är du en sån där småätare, där mellanmål och fikapauser är dagens absoluta höjdpunkter?

012Minns ni fredagsshoppingen min….en salig röra av godsaker. Rektorskan älskar helgfrukost, men vardagens frulle är inte mycket att hänga i julgranen. På lediga dagar har vi fokus på långfrulle och så kvällens middag, men i veckodagarna älskar jag lunchen. Så underbart att kila upp till våra eminenta kockar och plocka på sig en tallrik näringsriktigt käk. Och ja, vi är bortskämda på vår skola. Med två a la cartekockar så blir man gärna det. Till och med en halvkräsen (förr var jag helkräsen) rektorska njuter de flesta av veckans dagar. Och det är klart, man kan ju inte laga mat som varje dag appellerar till 258 elever och 40 personals önskemål……

001Idag bjöds det stuvade makaroner och falukorv på jobbet och då rektorskan inte äter pasta av någon sort (nope, ingen diet för mig. Jag bara inte gillar koncistens och textur so to speak) så ej heller bästisMaria (hon kör LCHF) så bjöd hon på lunch efter uträttat värv på kommunhuset denna måndag. Hon tog med mig till hotellet vid havet och vi plockade till oss önskvärt från en rejäl och mycket fräsch salladsbuffé, samt från de två valbara rätterna. Stort plus är att man själv plockar till sig även av varmrätten, varför man kan kombinera som man själv vill. Förutom grönsaker tog jag ugnsrostad potatis med rotfrukter, ugnsstekt fisk och basilikacreme. Smakade gudomligt gott tillsammans med ett glas riktigt isat vatten.Mums! Och tack finaste bästis…..

Maria Nilssons foto.Ikväll har vi njutit av lite left overs bara. Så skönt somliga dagar. Måndagen genomarbetad och ögonlocken är tung. Har precis pratat med såväl lilla mor som lilla far i telefonen och avser nu att vika lite tvätt, för att sedan ta en liten kvällsfika och slå upp en helt ny bok. Inget att klaga på denna måndagskväll med andra ord. Hoppas det är detsamma hos er…..

Ps Lånade Marias bidl på vår lunchrestaurang idag. Ds

Kram Mia

6 thoughts on “Dagens bästa mål

 1. Jag är nog en sån som behöver fylla på med lite jämnare intervaller. Och jag kan inte äta så jag spricker utan heller lite och kanske lite oftare.
  Tyvärr har jag en tendens att bl ganska ils om jag blir alltför hungrig med 😉
  Å nu ikväll alltså… Vaknade typ tre halv fyr i morse och kunde INTE somna om… så nu..marsh i säng för moi.
  Natt natt och tack fina för komplimangen!
  Kraaam Anna

 2. Älskar frukost! Men det kan likaväl bli brunch på lediga dagar. Lunch på jobbet och slarvigt ”äta-mest-hela-tiden” på vardagskvällar. På lediga dagar blir det sällan lunch, pga större, sen frukost eller brunch, och sedan middag. Tyvärr har jag ett problem… småätande…. för jämnan, hatar det…..
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *