Fredagsshopping

Är ni fredagsshoppare vänner? Eller föredrar ni helghandling på typ torsdag eller lördag istället? Kanske är ni varje-dag-shoppare? Eller överlåter ni det sanna shoppingnöjet till någon annan i er absoluta närhet? Rektorskan blandar och ger friskt, men jag helghandlar allt som oftast på fredagen, veckoshoppar på måndagen och kompletteringsshoppar lite hux flux sådär. Mat alltså, är väl bäst att jag tillägger här känner jag…..

012Det fanns en tid då jag gjorde veckomatsedel och storhandlade, men det visade sig vara en mindre lyckad historia i vår familj. Nu kör vi mer på upplägget köp hem x antal olika ingredienser och så improviserar vi utifrån önskemål, dagsschema och behov. Det funkar förvånansvärt bra faktiskt. Men det är klart, vi äter ju förstklassig mat på lunchen varje dag och alla serveras samma maträtt så…..

Helgshopping denna fredag blev förutom basvaror, grönmusslor, räkor, italian delis, goda ostar, röra, ett nybakat bröd. kallrökt lax, kex och snacks, godis och läsk samt vin och nässpray. Fredagen bjuder på buffé, lördagen lagfest för TB och Kalmarpizza för oss andra samt söndag pasta med en het cajungryta. Stekfläsket sparar vi till måndagens frasiga raggmunkar nämligen.

013Ja, självklart fick lite fredagsblomster följa med hem. Rektorskan gillar ju det spretiga och gärna i olika höjder så så fick det bli. Lite vårigt mysigt sådär. Det kan eventuellt också ha varit så att det dök upp ett paket som råkat bli hemklickat via rean på Ellos. Eventuellt! Men det var oemotståndligt, jag lovar. Och man vore tokig om man undlät önskat när det säljs för en spottstyver. Lite så jobbar jag…….

Tidig fredag från jobbet, plocka upp varor, bära in ved, sortera tvätt och dammsuga medan TB fortfarande var på jobbet, Gabbe spelade och maken for med sin adept till golfbanan. Lagom till deras hemkomst drog jag på mig gympadojjorna och stack iväg på en promenix i gråblötan. 8 km senare hade jag såväl fyllt lungorna med frisk luft som tömt jobbhjärnan för en stund (excess i skruvade mail nämligen) och fått kinderna peelade i blåst och småregn. Härligt härligt! En varm dusch senare geld jag i myskostymen och fick ett glas rött i näven av maken min. Nu dags att preppa fredagsbuffén som ikväll består av grillad crudolindad sparris, nypillede reijer, pestogratinerade grönmusslor, frasstekt yucatanbröd, bakad potatis, nybakat bröd, ost, kex och röror. Till alla utom Gabbe. Han har beställt soppa och bröd som en ljuvlig variation till torskrygg med dillsås. Man får vara glad för det lilla. Hoppas ni alla får en superhärlig helg!

Kram Mia

10 thoughts on “Fredagsshopping

 1. Jag själv har inte fått ihop till någon bra variant att handla på. Dock är det specialshopping var tredje fredag pga av mitt helgpass. Jag med matlådor och middagar till Moa så hon fixar helgen ? Annars så blir det inköp lite då och då, har ju så oregelbundna tider så det kanske är därför jag inte får till nåt smidigt.
  Jag önskar er en trevlig helg på Näset medans Moa och jag tillbringar vår i Göteborg. Kram på er!

 2. Där satte du ord på shoppingen….. köpa hem x antal olika ingredienser och improvisera… det är nog så jag funkar. Försöker i perioder med matsedlar, men det funkar inte. Det hände annat, ingen är hemma o äter, ingen orkar laga maten osv i vår brokiga vardag. Shoppingdag brukar vara min lediga dag då jag kan handla tidigare på dagen då det är lugnare i affären, plus fler tillfällen med påfyllnad i veckan.
  Njut av helgen! Vi firar 18årig bröllopsdag i dag så käkar ute på tu man hand!
  Kram J

  • En överlevnadsstrategi gissar jag i kaoset av vem som ska äta vad med vem var och när och hur? Så ser vardagen och för all del helgerna med för den delen ut nuförtiden. Men grattis grattis till 18 år. Det är respekt det. Kram

 3. Mm, buffén lät verkligen god! Jag handlar lite väl ofta, spontant och dyrt… Svänger inom Ica eller Konsum nästan dagligen på väg hem från jobbet, ska göra ett ryck och planera matinköpen lite bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *