När man har fel hudfärg

Tänk att vi skriver 2017 och att det fortfarande pratas om vilken hudfärg man har! Ja, eller åtminstone från vilken världsdel och vilket land vi härstammar ifrån i alla fall. Tänk att det fortfarande 2017 kan vara av avgörande betydelse i olika sammanhang om det för- och efternamn du bär klingar inhemskt alt utländskt! Tänk att vi inte har kommit längre! Beklämmande!

014Och beklämd är han vår Gabbe. Mycket beklämd. Genom åren som gått har han transformerats från att överhuvudtaget inte lägga märke till att det finns olika hudfärger och nationaliteter (barnsligt, naivt, underbart, härligt med inställning att man får väl vara som man vill) via ett intensivt försök att likna sin solbränna på sommaren och mörkare hår på vintern med andra till att nu krasst och mycket lågmält konstatera att han är ett blekansikte med solblekt hår (som han uttrycker det). Och han är inte nöjd!

018

Hans idoler! Fotbollsspelare världen över. I favvoklubbar som AIK, Arsenal, Borussia Dortmund, Barca. Under sin sjukvecka förra veckan passade han på att rensa och reorganisera sitt rum, läsa sina älskade fotbollstidningar och plocka ut de affischer han ville pryda sitt rum med. Han organisera detta mycket noga, lade upp bilderna som ett collage, måttade mot olika väggar, funderade på upplägg och fixade det sedan den plan han ritade upp som en skiss. Ingenting lämnades åt slumpen och han var sjukt fokuserad. Undra just vem han fått detta förfaringssätt ifrån?

017En utpräglad Arsenaldel av rummet…..

015The Soccerroom and its owner or resident or occupant. Hihihihihi! Världskartan fann sin naturliga plats och jag kan lova att det ägnas mycket diskussion kring världsdelar, länder, flaggor, lag och annat skoj. När han kikar på bilderna konstaterar han kort och mycket fränt: ”Jag är verkligen supernöjd med mitt liv mami, så ta inte illa upp. Men jag föddes farao med helt fel hudfärg. Jag vill vara brun och då menar jag INTE som i solbränd. Jag vill ha brun hudfärg och mörkt hår och vara sådär lite mer följsam i kroppen och ha lite gungig stil. Jag är inte nöjd med att vara blek och ha vitt hår och vara helt stel med raka ben. Jag har fel hudfärg mami, så är det bara. Jag kom med fel ras. Och jag måste bara lära mig acceptera det. Capich!”

032Så, åtminstone i det där avseendet kan han och jag på bild anse oss som kapitalt misslyckade. Hoppas Gabbe kan förlåta oss att våra gener gav honom ljus hy, vitt hår och gröna ögon……

Christian Antoines foto.

Måndagen genomarbetad och Gabbe klarade dagen i skolan. Nu ligger han på vila i sängen, maken pratar med bästisJena i telefonen, TB är nyss hemkommen från jobbet och rektorskan själv laddar som bäst för kvällens personalmöte. Ikväll firar vi idolen Alexander Isaks signatur för spel i Borussia Dortmund. Grattis grattis du härliga människa! Underbart val av klubb.

Kram Mia

4 thoughts on “När man har fel hudfärg

  1. De är konstigt att det är så mycket fokus på nationalitet och hudfärg. Som någon barn lär ha sagt Vi har olika färg på huden, men vi har samma färg på hjärtat!

    • Men precis…..det var ju så han sa för några år sedan Gabbe. Han är fortfarande helt inne på att identifiera sig med de där killarna i AIK och andra lag. Det är verkligen högsta önskan för honom. Sötonge. Kram

    • Jamen han är ju så skön liksom. Verkligen inte som alla andra. Inte någon gång. Och sååå ilsk på sitt ljusa hår. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *