Olika nyanser av vinter

Det är ju det där med förändringar ni vet. Och det faktum att vi befinner oss i den delen av landet som inte precis alltid bjuder på vinterväder. Inte mig emot alls, men visst…det finns ju en klar fördel med vintervinter, dvs riktigt vinter, det där med snö och kyla ni vet.

050Det blir lite ljust. Och lite vackert, det måste tillstås. Snö bäddar in tillvaron i ett slags bomullstöcken och ibland (fast bara ibland) kan jag komma på mig själv med att liksom le och verka gilla det. Högst oroväckande, men ändå…..

012Vintern här i den blekingska skärgården har annars mest en tendens att röra sig i färgskalan grått och brunt. Inte helt lika ljust, men vackert på sitt sätt. Idag höll promenaden (smet ut från vabträsket) plus 5 grader och småregn. Blött och sankt och snorhalt på sina ställen. Och ett ilsket lågvatten. För 10 dagar sedan stoltserade tillvaron mer med ilsket högvatten. Eller vad sägs om bilden på exakt samma brygga:

007Hihihihi, naturens krafter är svårtämjda och väldigt sällan lagom. Idag håller vi torsdag, rektorskan vabbar och Gabbe är fortsatt ansatt av förkylning och väsande andning. Imorse hade vi tid att hämta ut ny andningsmedicin med cortison och efter tre doser idag så börjar det lossna lite. Och eftersom Gabbe liksom sin ömma moder reagerar väldigt positivt på cortison, så lär han väl vara vaken fram till lördag eller så. Hihihihihi, städnojjan kommer också som ett brev på posten (eller kommer det brev på posten nuförtiden?). Gårdagens rumsstädning och ommöblering följdes idag upp med byte av planscher och väggutstyrsel. Jämt skägg för rektorskan att hålla jämna steg med en 10-åring i högform, kan meddelas.

Nu natta kudde (för mig då) och imorgon avrundar vi veckan med ännu en dags vab. Undra om jag ska köra kjol/klänningsfredag här i min ensamhet?

Kram Mia

4 thoughts on “Olika nyanser av vinter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *