När guldmedaljerna delas ut……

…..då ser hon till att hålla sig framme rektorskan. Vem vill inte bli hyllad, ärad och höjd till skyarna egentligen? Somliga blir det lite oftare än andra och somliga får snällt hålla sig till lillturen (läs: en bit från den ädlaste av medaljer. En del vääääldigt långt ifrån till och med.). Som Stensson och Sjöberg då på Idrottsgalan. De där två kan dessutom sälla sig både till de som blir ärade ofta och de som snällt får vänta på lillturen – finfina utmärkelser men tyvärr inget Jerringpris. Kan ni fatta hur detta faktum kan uppröra mänskligheten så till den grad att hela FB svämmar över med mer eller mindre genomtänkta uttalanden? Kring huruvida Peder ryttare överhuvudtaget ens utövar någon sport, via att golf innehar för mycket pengar till att Sjöström redan har fått så många medaljer så det här bara skipar lite rättvisa! Artiklar och krönikor delas i sällan skådat tempo, med mer eller mindre hånfulla övertexter från delande part. Samtliga över 18 år kan jag meddela och anses därmed som såväl vuxna som myndiga. Man tror f-n man drömmer!

2016-08-22 15.04.01Jag tänker först att det måste vara ett skämt, ty vem inbillar sig på fullaste allvar att det ens är möjligt att jämföra idrotter. Det är ju fullständigt omöjligt, på gränsen till idiotiskt. Ungefär lika tokigt som att tro att det finns någon objektivitet i Idol, skönhetstävlingar eller någon annan typ av uppfattningsbaserad tävling. 2017 och vi strösslas med tragiska nyheter, brottas med tankarna på att göra de taktiska/etiska/moraliska samt hållbara valen för en bättre tillvaro och går fullständigt i taket över Jerringpriset. På riktigt! För att Peder ryttare får det. Upplysningsvis är det folkets röst som avgör vem som får detta pris, det finns alltså inte ens någon jury. Kan det bli fel då? Och om man nu är över 18 år, vuxen myndig och hela bidevitten borde man inte då uppföra sig som det? Som en förebild, inte minst för sina egna kids kanske? Inte sällan klagas det på ouppfostrade barn/elever, som inte lyssnar, inte visar respekt, som tjafsar emot, som uttrycker sig tyket, överlägset eller hånfullt, som ser sig nödgade att trycka ner andra verbalt. Man kan ju inte låta bli att fundera över hur i herrans namn de har kommit i kontakt med den typen av sätt att möta omvärlden.

IMG_0175Nä, Peder ryttare var inte min favvis till Jerringpriset. Jag röstade på Henrik Stensson, som jag utifrån mina kunskaper om de olika idrotter de tre olika kandidaterna representerade ansåg har gjort störst prestation jämfört med sportens storlek och konkurrens.Men som sagt, jag är inget proffs kring någon av idrotterna så det är alltså min amatörmässiga slutledningsförmåga som ledde mig till beslutet. Och eftersom jag anser att man bara kan ta ansvar för sin del, tar jag inte ansvar för hur alla andra röstade. Punkt! Dessutom är det hederskodex för rektorskan att såväl vinna som förlora med stil, varför jag beklagar Henrik och Sara samt gratulerar Peder. Förstås! Och fortsätter mitt liv och de lite större besluten än vem jag ska rösta på till Jerringpriset.

010Kommer ni ihåg det här? Det kojbyggda rummet här i Happyvardag? Den 27 nov byggde Gabbe och hans ömme fader en beständig koja och den minst lika ömma moderna har väst lite mellan tänderna vid städning av rummet sedan dess. Ja, förstås…den har ju fått stå kvar. Och till Gabbe har jag inte klagat en enda gång. Mitt i vabonsdagen plirade han upp från soffmyset och sa att han nog skulle ta bort kojan på sportlovet. Jaha, svarade jag lite sådär (spelat) ointresserat. Varför då? Gabbe menade att han tröttnat lite och kanske ville han at bort den redan på onsdag. Okidoki, svarade jag, lite synd när den är så fin men du säger bara till när du vill ha hjälp. Kanske imorgon om vi orkar sa Gabbe. Och innan jag visste ordet av såg det ut såhär:

Mia Barks foto.Omvänd psykologi när den är som bäst. När medicinen kickar in vaknade städnojjan hos 10-åringen. For sure. Allt åkte ut. Dammsugaren fram, skurborste, skurmedel och handtrase med. Saker rensades ut och slängdes, omorganisation skedde och det putsades så det blänkte. Sen somnade sjuklingen framför brasan. Som en trashank.

Rektorskan tilldelas idag (helt egenutmärkt men ändå) en guldmedalj för hennes enorma överseende och tålamod med ett kojbyggt rum från 27/11 till 18/1. Fattar ni? Det måste vara någon typ av rekord! Jag är nästan i chock själv. Nu är familjen fulltalig, middagen äten och vi väntar som bäst på att följa vår kompis som är med i Sveriges Mästerkock. Heja Tryde!

Kram Mia

6 thoughts on “När guldmedaljerna delas ut……

  1. Jadu, såklart röstade jag på Sarah för jag är intresserad av hennes sport och har koll på vad hon har presterat. Vad Peder och Stensson presterat har jag inte samma koll på men de är säkert väldigt duktiga! Men från att ha sin favorit till att totalt såga och skriva en massa fulheter om de andra är så…..det är så lågt så jag vet inte vad jag ska säga! Peder fick ju flest röster, så då ska han ju vinna eftersom det är regeln, flest röster vinner!! Men jag tycker så synd om honom, tänk att vinna ett pris och bli så ifrågasatt! Illa!
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *