It´s beginning to look a lot like Christmas

Det blir ju jul ändå, ett sånt där favvouttryck som är så evinnerligt lätt att svänga sig med. Och även om vi verkligen har satsat på en successiv downsizning av julen genom åren, så har väl aldrig förutsättningarna direkt varit som de är i år. Jag har verkligen sysselsatt min hjärna minimalt med jultänk och för att vara ärlig har vi lämnat en hel del nostalgi bakom oss. Och inte för en sekund har det känts som om traditioner rämnar, marken gungar eller för all del som om vi bedrar julen. Inte ens som en uppoffring, faktiskt!

008Ingen stress what so ever, trots att vi har haft att göra hela tiden. Väldigt lagom styrande tidsplanering, det måste tillstås, att gå helt på känsla hade varit att vara lite föööör wild&crazy. Minimalt med julklappar, väl fördelat till julmatsknytis och så bort med onödigheter som bak och julgodis (eftersom ändå ingen i familjen äter det där). Upplägget för julfirandet tog sin utgångspunkt i mor och fars julönskan, där borta i oktober, långt innan fall och brutna armar och vårdboende.

003Omnavigering. Check! Lilla mor blir kvar på vårdboendet och jag spenderar delar av julafton där med henne. Lille papsen skjutsade vi idag ner till Skåneland och släkten där. Han hade två döttrar sen tidigare då mamsen och han träffades då jag var knappa 6 år. Hans första fru hade dött och vår pappa omkommit i en trafikolycka och på den vägen blev det. Vi möttes av stora famnen, stora kakbordet och en massa mys. Trots omständigheterna väldigt mysigt och gott. Dessutom blev jag förälskad i deras tapeter. Rena himmelriket för en tapetnörd som rektorskan. Ska visa er några bilder en annan dag.

010Kvällen har sedan ägnats åt griljering av skinka, röra ihop en krämig Skagen, fixa fredagskäket (högrevsburgare till två, torskrygg med dillsås till Gabbe och så en asiatisk laxtartar på ugnsrostat börd och en klick ailoi till moi) och så kolla På Spåret. Huset i lagom juleskrud, härliga dofter och faktiskt lite fridfullt i sinnet. Tror jag ska krypa ner och påbörja en alldeles ny bok. Bästa avkopplingen ju……

Så avslutas dan före dopparedan. Kram Mia

6 thoughts on “It´s beginning to look a lot like Christmas

 1. Go’ kväll Mia!
  Rejäl downsizing här med kan jag säga… Några få klappar under granen och de är till stumpefi <3 Nödvändiga saker… För hennes önskan var att vi åkte på skidsemester istället för en massa julklappar och ungen är ju klok som få <3
  I övrigt kör vi julklappsspelet och knytis.
  Ja, det blir jul ändå. Absolut, men visst finns det vissa saker man vill ha på plats. Jag vill iaf ha ordning hemma. Men mest av allt att alla mår bra.
  Vi har haft en tuff tid du Mia.
  Jag hoppas du får en riktigt fin julafton och julhelg.
  Med baravaratid. Nedvarvning och släpp fram tårarna.
  Tips där är att titta på filmen "Livet efter dig" som vi gjorde ikväll… Grymt sorglig men fantastiskt vacker samtidigt.
  En riktigt God Jul önskar jag dig <3
  Många varma kramar Anna

  • Den filmen har jag inte sett, men borde förstås. Och visst har det varit tufft på många sätt. Så kommer det fina stunder som lyser upp vägen lite extra och vips får man kraft igen. Hoppas ni hade det fint igår och att fortsättningen på julhelgen blir avkopplande raring. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *