Sänke eller flöte

När den surrealistiska förvirringen som uppstod då vi mottog info från UD om att vår älskade Lasse hade omkommit i Thailand, sakta övergick i insikten i hur mycket vi hade framför oss blandades sorg och förtvivlan till en enda sörja. Vi grät och famlade oss fram, inte sällan undrades om livet någonsin skulle kunna anta något som skulle kunna benämnas normala proportioner igen. Och även om mycket från den tiden blev ett dimförsett töcken så minns jag att vi tittade på varandra och konstaterade att vi hade ett val. Valet att antingen bli varandras flöten eller sänken. Vi valde enhälligt det förstnämnda.

007Sedan den dagen kategoriserar jag det mesta och de flesta i min tillvaro som just flöten eller sänken. Och jag inser förstås att man som person kan anta vilket som av epiteten ovan beroende på aktuella omständigheter. Jag har inga som helst bekymmer med att ta hand om medmänniskor som har det tufft, mår dåligt eller som kämpar i motvind. Tvärtom! Jag är ju en hjälpare ut i fingerspetsarna. Men, jag har mycket svårt för dem som tenderar att alltid må dåligt, alltid har det tufft, alltid känner sig orättvist behandlade eller förbigångna. Människor som gärna tycker att andra har det såååå mycket lättare, roligare, bättre och som på så vis signalerar att man minsann borde ha dåligt samvete. Människor som verkar ha skaffat sig en tillsvidareprenumeration på sänkeuppdraget och som gärna vältrar sig i självömkan. Måtte jag aldrig upplevas så…..

008Livet blir vad man gör det till. Punkt! Man kan aldrig välja omständigheterna i sitt liv, ingen kan göra det. Det gäller att fokusera på det som är bra här i livet, se möjligheter och inse att vi alla får vår beskärda del av prövningar.Somliga dagar är helt klart det där lättare än andra, men alternativet är så förbaskat trist att ingen ens borde komma på tanken.

Livet i Happyvardag har ju en tendens att snurra på i raketfart och somliga saker har vi svårt att påverka. Då gäller det verkligen att gilla läget. Och så somliga saker bestämmer man helt och hållet över själva. Som en skön och oplanerad helg som denna. Lördagskvällen blev en supernice sådan med ny bok, soffa och pepparkaksmys. Söndagen inledde vi med sovmorgon, lite lightjobbtrix, stryktvätt och återvinningen. Allt i mycket makligt tempo. Sen lunch, tv-fotboll och brasvärme. Nu har TB farit på fotbollsträning, Gabbe är i färd och byta om inför sin fotbollsträning och maken har golfplanering med en av sina adepter. Medan Gabbe tränar ska make och jag städa/tvätta en av familjens alla bilar (vilken skall förpassas hem till mor och far imorgon. Jepp, de har en av våra och nu har den varit på verkstad ett tag). På vägen hem blir det köbemaut och sedan söndagsmys på hemmaplan. Totalt redo för en ny jobbevecka med andra ord…..

Kram Mia

6 thoughts on “Sänke eller flöte

 1. Hej Mia!
  Så rakt och ärligt skrivet.
  Å jag vet inte riktigt vad jag ska skriva tillbaka då jag mer känner mig som ett sänke idag. Med en klump i halsen som värker och jag har söndagsångest deluxe… Något jag aldrig brukar ha. 5 jobbedagar framför mig och det känns som att bestiga Mount Everest just nu.
  Men jag vet att det vänder, men det som är jobbigt är att jag vet ju inte NÄR.
  Inte så munter kommentar… förlåt.
  Ha en fin kväll! Jag tror att jag går upp och drar täcket över huvudet faktiskt.
  Kraaaam Anna

  • Älskade Anna, du är inget sänke. Med all den positiva energi du sprider, dina underbara kommentarer och dina härliga inlägg. Ingen kan vara på topp jämt. Det rä stor skillnad på att ah downs och att vara självömkande. Det senare har jag aldrig märkt av hos dig raring.
   Kram och hoppas veckan swishar förbi illa kvickt

 2. Det där med att vältra sig i självömkan…..hmmmm, ryser….. Vi hade en sån på jobbet, i höstas började en till och nu har de hittat varandra….. suck, dubbelsuck!! Det blir inte mycket jobb gjort när de är på samma ”station” utan vi måste aktivt placera de på olika hela tiden…
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *