Hur svår kan en bokhylla vara?

Ja, mina vänner, det där kan vid en första tanke innebära ett mycket lätt svar. Och en hel del bagatelliserande. Har jag märkt. Det måste nämligen tillstås att den här rektorskan tog det helt egenpåhittade projektet ”städa ur, sortera bort, arkivera och omorganisera bokhylleväggen” som en klackspark, liksom som något man bara gör sådär i förbifarten. Det skulle visa sig vara fel. Väldigt fel. Helt åt skogen fel. Och då undrar ni säkert (också), men hur lång tid kan det ta egentligen då? Och framförallt, hur jobbigt kan det vara då? Det mina vänner, det ska jag säga er. Fy farao! Det där kommer att dröja mycket länge innan jag ger mig på igen. Å andra sidan lär väl det inte behövas nu på en stund, men ändå. Holy Cow!

003

Annars tog vi lite sovmorgon här i huset denna första höstlovsdag. Halv åtta slog jag upp mina små blå, tog en mysig lässtund i sängen och sedan snabba morgonpromenaden med Milou. Hu kallt inga vantar, var kontentan av den kan jag meddela. Frulleintag och så lite polkagrissortering innan finaste svärmor kom en runda. Och hamnade mitt i bohylleprojektet. Resten av dagen har sedan handlar om just det. Bokhylleprojektet alltså. Och jag är ändå inte klar. Lätt frustrerande kan jag meddela. Fick sticka emellan med en liten tur till bilfirman för familjedäckbyte (både på familjens Kuga och familjens riskokare), polkagrisleverans samt lightshopping på City Gross. Sen hem till eländet igen.

Som tur väl är har jag världens i särklass bästa hjälpredor. Efter TBs däckbyte stack han ut på löprunda, men sedan tog han itu med inbärandet av ved, tände brasan och lagade middag till sin mor och lillebror. Gabbe fixade iordning i sitt rum, sprang i skytteltrafik med saker som vi bad om och servade med dryck. Nu har vi precis sett AIK endast få 0-0 mot JSödra. Värsta tråkmatchen, det måste tillstås. Dags att ta nya tag i bokhyllan. Hur lång tid kan det ta egentligen?

Kram Mia

2 thoughts on “Hur svår kan en bokhylla vara?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *