Och där bytte även klockan årstid

Frostbitna mornar och soldränkta dagar. Sprakande färgexplosion, hög klar luft och vackraste konturerna. Och så ljuset, detta enormt vackra höstljus som bäddar in tillvaron i en vacker gyllene nyans. Mörkret som inkräktar allt tidigare, dimman som breder ut sig från vattnet in mot land och som sedan har en tendens att dröja sig kvar förbi nattens mörker, genom gryningsljuset och sedan överraskar oss som älvdans i arla morgonstund.Jag vet inte om jag håller på att bli gammal, religiös eller filosof. Eller om jag helt enkelt håller på att tappa det. Greppet alltså.. Men jag njuter något så enormt ohämmat av höstdagar vackrare än alla jag någonsin tidigare upplevt. Det känns som om jag kliver in i varje ny dag med hela känslopaletten aktiverad och jag nästintill översköljs av alla dofter, alla synintryck, alla höstlika smaker och framförallt all harmoni som hela naturen bjuder på. Och att ta vara på vareviga stund som ges har aldrig varit mer aktuellt.

007Det blev en konstig natts sömn, det måste tillstås. Vi trixade med packning här igårkväll och sedan fastnade maken i datorns värld och jag i min bok och visp var klockan väldigt långt gången efter midnatt. Nattsudderi är egentligen inte rektorskans melodi, men det där tenderar bara att bli bara värre med åren. Nåväl, med en extra timme inatt var det riktigt ok när alarmet brände av imorse.

001De där två. Maken och hans golfadept Ola var den direkta anledningen till alarmet. Det är dags för Ola att spela Europatourkvalet i Spanien under några veckor framöver och maken är förstås med som den coach han är. På plats ansluter dessutom Kiddy som caddie. Vilket järngäng! Vi andra, tja vi andra vi får nöja oss med att heja från hemmaplan vi. Och vara avis på galet fint väder, lyxigt boende och skönt häng.

010Söndagsstädning förstås, gos med lånevovven Elsa som varit på besök och så hem till lilla mor som ligger i influensan. Idag var hon på benen då jag kom, pappa skulle på Bouletävling och lilla mams och jag passade på att fika, byta årstid i hennes garderob och prata en massa. Lunch tillagades av moí och efter intagen föda diskade jag och dammsög golvet, innan vi passade på att ta lite vilomys i sängen. Precis som förr…..

002Väl hemma igen fortsatte jag med lite hemmatrix och sedan klädde vi oss för en skön söndagspromenix Gabbe, Milou och jag. Vi tog vägen genom skogen och ner till bryggan, fortsatte längs med havet och lät Milou ha bryggspring de luxe. Så underbart härligt. Höst när den är som bäst…..

014Nu har kvällens middag preppats och jag går mest runt och myser i huset. Lite himmaprojekt är igångsatta och känns både rätt och bra. Lovar att visa bilder när jag har färdat, förstås. Snart dags att plocka ihop oss och fara på lite uppdrag med Gabbes fotbollslag. Det är dags att dra in stålar till laget och som föräldrarepresentant skall höstens uppdrag sjösättas. Spännande!

017Sådär ja, nu har inte bara garderoberna bytt årstid, utan även klockan. Prisa gud att man har stora kids, Jag minns alltför väl hur de där klockbytarperioderna ställde precis alla rutiner på ända och hur jag var galet arg på den som kom på den fullständiga idiotiska idén. Hoppas ni alla haft en superhärlig hösthelg. Kan ju behövas när det vankas kaosväder i veckan. Hua……

Kram Mia

 

 

4 thoughts on “Och där bytte även klockan årstid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *