Den som söker, den finner….

Och det är inte fel jag menar att jag söker, ty det finns det tillräckligt många andra som gör. Leken ”Finn Fem Fel” utförs av alldeles för många alldeles för ofta och jag har bestämt mig för att definitivt vara en motpol till det där. Livet blir så himla trist om man tillåter sig att alltför ofta grotta ner sig i det som inte är eller blir precis som man vill och önskar. Och jag har märkt att mitt tålamod med gnäll- och gnölletarfelmänniskor är kraftigt begränsat numera. Eventuellt finns det en risk att även andra har märkt av detta.

001Hösten har verkligen gjort entré med buller och bång och till det kommer årstidsbytet i garderob och skoskåp. Olika årstider kräver olika typer av attiraljer, det är väl knappast en nyhet och den kallare årstidens kläder och skor är lite knepigare att matcha ihop tycker jag. Kanske känner ni inte alls igen er och kanske är det bara jag…..men jisses. Färger och längder, bredder och mönster och olika texturer. För att inte tala om klackarna svara eller icke vara. Det kräver en hel del förberedelser och tillika tankemöda för att få ihop varje ”dagens outfit”, kan jag lova. Rektorskan har nämligen en hel uppsjö av idéer om vad som passa med vad.

2015-12-11 16.53.05Mina älsklingsormskinnspjucks på bild. De passar exempelvis bra till svarta skinnbrallor och ja, svarta byxor överhuvudtaget. Ibland får de vara med till mörka jeans också, men aldrig till vida brallor, ljusa brallor eller Gud förbjude till kjol eller klänning. Den absolut viktigaste regeln för rektorskan kopplat till skor är att färgen på skorna också måste finnas på något annat plagg som bärs alt att alla klädesplagg på kroppen bär en helt avvikande färg (men samma på över- och underdel då). Stövletter/boots får bara vara trubbiga om det är låg vardagsklack, högre klack kräver nämligen lätt rundad tå alt spetsig förstås. Ja, ni hör ju……

009

Och jag har verkligen sökt. Sökt som en tok efter de optimala bootsen. Med lagom hög klack (4-5cm). Och perfekt framdel. Att det bara kan vara såååå svårt. Förra året köpte jag tre par svarta och jag jag gillar egentligen inte något av dem. Grrrr…..

010Men den som söker den finner……Ni minns va? Plötsligt bara dök de upp där på Zalando. Klickade hem dem fort som kattsiken. Inte svarta, men väl min nya favvofärg, Cognac. Och de satt som en smäck, som hand i handske eller som fot i sko.KÄR!!!!! For sure! Redan!  Hrm…..Ja, de satt till och med så bra att jag klickade hem ett par svarta också. Det gäller att passa på när tillfället ges. Nu ska jag bara försöka sälja av mina två par Vagabond samt ett par lackisar som inte är helt optimala för rektorskan.

3 galet intensiva jobbedagar med värsta sjukstugan på jobbet. Vi trollar med knäna och är lite all over the place lite till mans. Trött som en gnu förstås, men ännu så länge med läget under kontroll. 2 dagar till höstlov. Kämpa Mia!

Kram

8 thoughts on “Den som söker, den finner….

 1. Supersnygga verkligen!!!
  Älskar med färgen – passar nog till allt! Ja kanske inte rött och rosa..;)
  Håller med dig, leta fel kan man låta bli, det är det alldeles för många som är bra på.
  Här blir vi hemma imorgon med. Det är liksom inte hundra än med min lilla juvel.
  Och ja, jag behövde med det här. Bara växla ner och bara vara. Plockar lite i min takt, men tar det lugnt.
  Sov så gott nu!
  Kraaam Anna

  • Hihihihi, nä och rött och rosa ingår inte direkt i min repetoar so to speak. Men visst, färgen är underbar. Beställde ett par svarta också. Om jag mot all förmodan skulle gå och blir färggrann någongång. Kram

 2. Vilka snygga boots. Skulle gärna få flytta in här då cognac är favoritfärg sedan länge, sååå användbar.
  Kram

 3. Snygga pjucks, köra två!! Tur att inte vi två bor ihop…..jag får panik när mannen sätter skorna på bordet eller nån köksbänk….. det kan vara mitt operationssköterskehygientänk som kommer fram 😉
  Kram J

  • Hihihihi, du är precis som min mor. Hon skriker i högan sky med skor på bord och bänkar. Även om de, som i detta fall, är helt nya. Tur lilla Anita inte har sociala medier. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *