Fjäderlätta spår av år

”I am strong when I am on your shoulder. You raise me up, to more than I can be…..”

2016-08-01 16.02.35-1

Han. Han som var den coola av de coola och som jag aldrig för mitt liv kunde föreställa mig skulle bli min. Vi träffades en kväll, förväntade mig att det skulle bli just EN kväll. Han och jag. Extrema olikheter som på något sätt drogs till varandra och där kväll plötsligt och outtalat lades till kväll som blev nätter och mornar, vardagar och helger, veckor, månader och år. Livet! På något sätt! Vårt liv!

2016-07-09 20.17.47

Det känns som en evighet, men ändå som igår. Vi har gjort en lång resa tillsammans och helt ärligt har det funnits både höga toppar och djupa dalar, ganska ordinära transportsträckor och en hel del gupp på vägen. Men framförallt har vi allt som oftast haft en riktigt skön Happyvardag. VI har vuxit samman till en enhet,med ständig vetskap om att en kedja aldrig är starkare än sin svagaste länk. VI! Vi som i varsitt utgångsformat mest känntecknas av ”gör det sen” och ”måste passa på” (ni kan ju roa er med att gissa vem som är vem av nämnda epitet). VI som tillsammans förskjuter våra utgångsformat till ett skönt mellanting, där vi på vägen ömsom retar ihjäl oss på varandras egenheter och ömsom gapskrattar åt varandra. VI som tillsammans tagit oss igenom svåra passager, jobbiga förluster och en hel massa sorg och saknad. VI som upplevt mirakel och livsbejakande situation en masse.VI!

2015-10-25 09.38.43

26 år tillsammans. 10 år i synd och 16 år som gifta idag. Fjäderbröllop. Visst låter det vackert. Varma vackra sommarbilder dansar förbi. Minnen från dagar som jag sparat i mitt hjärta fladdrar upp till ytan och påminner mig om hur enormt lyckligt lottad jag är. Kikar på min man, stryker honom lätt över kinden och blir så varm om hjärtat att det nästan ångar om mig. Känslan av att jag blir stark i hans närvaro fyller mig som vanligt med mod, hopp och vilja. Magiskt, märkligt, energipåfyllande. Jag kan inte låta bli att undra om vi människor egentligen förstår hur viktiga andra människor är för vårt välmående, för vårt välbefinnande, för vår kämpaglöd, för livet. Jag tror att man alldeles för lätt fastnar i sin egen lilla bubbla och glömmer att lyfta blicken något. Man självömkar, tar det goda för givet och förbannar allt det som inte är precis sådär optimalt som man önskar sig. Glömmer bort att vårda sina relationer, har fullt upp med sig själv. Men om vi ställer oss själva åt sidan för en liten stund. Om vi vågar inse att livet aldrig kan reduceras till att handla om bara oss själva. Om vi vågar se hur delar fogas till helheter och hur vi alla är små pusselbitar som på olika sätt och vid olika tillfällen passar så olika bra tillsammans och i olika situationer. Att vara stark när någon annan är svag. Att kunna finnas där för någon annan. Att våga förlita sig på någon annan då man själv känner sig svag. Livet. Tillsammans. VI!

IMG_6413

För 16 år sedan stod vi där på stranden på Clearwater Beach i Florida och lovade i enlighet med Floridiansk lag att älska varandra i nöd och lust. Det avser vi sannerligen att fortsätta med. Happy Anniversary to us! Jag har sagt det innan och säger det igen. Och igen och igen: Makes me feel like I can´t live without you baby…..

Kram Mia

8 thoughts on “Fjäderlätta spår av år

 1. Vilket otroligt fint inlägg!!!
  Stort GRATTIS till Er och kärleken <3

  Å Tack för din fina omtanke, alltid lika varm och omtänksam. Alltid.
  Tack, det värmer verkligen väldigt mycket ska du veta och jag tar det inte för givet att du ska skriva de där raderna som du gör<3
  Nu sussa här…
  Varma kramar Anna

 2. Stort Grattis❣️i efterskott!!
  Det är så underbart när man har hittat DEN mannen, och man passar så himla bra ihop både pga olikheter och likheter. När man känner att man är både älskande och varandras bästa vän. Fint skrivet av dig, Mia!
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *