Jobbar på bred front

Lördag. Ledig. Lånevovve och liten sjukling.

003Sovmorgon. Slappläsning. Spöregn och snabba morgonpromenaden. Dyngsur och inte så lite kall äntrade vi hemmet igen, lagom till att maken tänt brasan så härligt. Långfrulle med blaskläsning och så lite hemmatrix, innan vi tog tag i klädutrensandet TB och jag. En ny och större byrå, som vi fick till skänks (tack snälla Johanna), bars in och det ena ger ju gärna det andra. Men så himla bra det blev när allt var på plats, rummet nystädat och skräpet slängt. Puh!

004Kärlek, idrott och saknad. Arsenal, AIK och så Lasses fina Muhammad Alitavla. TB roddade till det snyggt i sitt rum, med saker som bär viktiga minnen med sig. En liten runda till jobbet för att kolla till eventuella regnpölar (inomhus). Det är verkligen ett hie när det blåser och därmed regnar på tvären. Vidare till Willys för lite kompletteringsshopping (jepp, det gick ju lite väl snabbt igår med en sjuk Gabbe med) och så hem. Dusch och ombyte och sedan bara softa…..

005Det klart bästa med helgens middagsprepp är alltid att man kan dona lite i god tid på eftermiddagen, för att sedan ta lite mysigt soffhäng innan man lägger sista handen vid käket inför middagstime. Idag är det (läs:som vanligt) lite olika bud om käkönskemål. Make och TB har lagat heta fläskfilégrytan som sedan skall avnjutas med pasta penne. Det är lite kockskola nu och då nämligen inför den framtida flytten till eget liv. Stolt morsa till en som verkligen vill lära sig och som tar tillfället i akt när man har Le Chef till papi. För övrigt puttrar det också en chunky Bolognese a la rektorskan på spisen, inte så lite spicy den heller märkte jag nyss. Att det luktar ljuvligt behöver jag väl knappast påtala….Just nu förbereds också potatismoset och den ugnsbakade torskryggen med dillsås till Gabbe. Den killen kan verkligen äta fisk 7 dar i veckan – igår lättfrittad spättafilé nämligen.

006Bordet är dukat, ljusen är tända, brasan sprakar och maten puttrar alltså på spisen. Efter långsittning vankas det Såååå mycket bättre på tv ikväll.

Hoppas ni alla har en superskön lördag. Kram Mia

2 thoughts on “Jobbar på bred front

  1. Söndag förmiddag nu. Lördagen var bra, med två av barnen med respektive och 3 barnbarn på plats en stund. Idag till mamma, ska städa där…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *