Fredagsrond

Så är den då äntligen här igen, den dag som vi väntat på. Fredag! Underbara sista arbetsdagen i veckan. Vaknade till regnets rytmiska trummande mot fönsterrutan, becksvart ute och så lite vind på det. Jag kan lova att jag svepte täcket om mig och valde att snooza en liten stund. Sååååå mysigt!

Möttes av ett lövhjärta där på bilrutan vid avfärd imorse och sången Love is all around från bilhögtalaren. Jag log hela vägen till jobbet sen. En mycket intensiv fredag@work, fylld av möten och dokumentation och som grädde på moset så ramlade Gabbe ihop i feber lagom till förmiddagsrasten. Tusen Tack Allra Käresta Syster för att du tog hand om honom medan jag satt i möte…..sååååå värdefullt att inte behöva avbryta.

009Fredagsronden, såväl på jobbet som hemma, är ett återkommande tema för rektorskan och något som får mig att må riktigt bra. På jobbet handlar det om att väva ihop veckan, avsluta projekt och aktiviteter (görs ofta redan på torsdagen) samt stryka på listor, ändra personaltavlan, städa ur p-rum och dess kyl, fixa nästa veckas matsedel, byta lappar samt summera frånvaro, sortera mailboxen och förbereda för nästa veckostart. Trots några lååånga möten denna fredag hann jag med ovanstående och stuvade sedan in en sjuk Gabbe i bilen, köpte en stadig glass till honom och rusade genom Maxi på helghandling. Livet med en 10-åring är så mycket enklare än med småkids.

004Väl hemma tände finaste svärmor brasan medan jag packade upp varor, sorterade tvättkorgen och stuvade undan prylar. Nu är skräpet utburet, punktbelysning tänd, posten inhämtad, tvättmaskinen snurrar och helgen kan börja. Gabbe ligger nerbäddad i sin säng, maken är nyss hemkommen från golfcoaching med sin adept (EuropaTourkval coming up) och även TB är hemma efter en stadstur med fika och inköp. Alla huserar i myskostym, Milou snarkar vid brasan och jag ska straxt ta itu med middagspreppen. Idag har vi njutit av BBQ-glaced kycklingfilé med råstekt potatis, wokade grönsaker och pepparsås på jobbet (jepp, vi är sjukt bortskämda med två A l´a Cartékockar på Svettpärlan), varför vi nöjer oss med lite het Thaisoppa med räkor, nybakat bröd, varma nachos med sval dijondipp samt förstås ost, kex och röror. Jag lär sippa på ett glas rött under tiden som jag fredagsdukar bordet, tänder ljus och fixa käket.

Helg it is……

Kram Mia

4 thoughts on “Fredagsrond

  1. Lät som en bättre fredagsmiddag än vår ;), men skönt strömmen funkar igen. Fel ute i skåpet på gatan, så inget vi kunde åtgärda själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *