Pop up! När man växlar ner….

Oktober och höst är lika med klar nervarvning i familjen Happyvardag. Fotbollssäsongen lider mot sitt slut, golfen likaså och plötsligt får vi så himla mycket tid över. Mörkret gör naturligtvis sitt till också. Att dagen blir allt kortare gör att till och med ett effektivitetsfreak som rektorskan inser sina begränsningar och vips, tjillevips så kan det till och med hända att hon hinner sitta i soffan en stund på kvällen. Det ni……

012En klar bieffekt med nerväxling och nervarvning är att plötsligt gör sig den senaste tidens gasen i botten påmind. Visst är väl det där bra märkligt ändå? Man tycker att man borde blivit trött, glåmig, håglös och drabbad av diverse symptom medan man kör på i högvarv, men icke. Nädå, när den här syndaren har vaknat sent om sider och äntligen känner att hon är så där sjukt duktig och omhändertagande av sig självt – typ kollar tv, läser tidningar och böcker, sitter och kopplar av utan att hastigt och lustigt ta en powernap, fikar och äter i sittande ställning – då är det plötsligt straffutmätning på hög nivå. Magtrassel, finnar (va farao, jag är 47 bast liksom), kramp i nacke, bröstrygg och skuldror, hängande tröttögon, huvudvärk from hell, feber och dunderförkylning. Och ”bad-hair-day” som en tillsvidareprenumeration. Herregud……

006Här har det varit en idel gråmulen helg. Inte så mycket regn, men lampan-tänd-hela-dagenläge både lördag och söndag. Det blev en supermysig lördagsutflykt med finaste paranteserna igår. Maken tog pappa med sig och de for i hans favvoaffärer  (Rusta, Clas Olsson, Blomsterlandet, Jula) innan de anslöt oss på Maxi. Gabbe och jag tog mami med oss och var i skoaffär, på Lindex, apoteket och Maxi. Därefter hade de önskat lunch på Mc Donalds, fika vid brasan här på Näset och så pröva vår nya soffa. Supermysiga timmar mellan 10.30 och 16. Så värt det. Och jag är så lyckligt lottad som har en make som så självklart tar sig an sina svärföräldrar, sörjer för dem och lika självklart som att jag betalar lilla mammas inköp, betalar han pappas. Trots att mor och far insisterar på att få betala. Det här är en solklar pay back för det liv de gett oss. Allt ställ upp, all hjälp, all kärlek vi fått genom livet. Träffade på en elev och dennes mamma på Mc Donalds som kramade mig och sa att hon tyckte det var så gulligt att jag tog med mina föräldrar ut – särskilt eftersom jag ägnar min jobbvardag åt att ta hand om andras barn. För mig är det där helt naturligt och något som man gör för att visa omtanke, men visst blev jag glad över den feedbacken. Inte alla resonerar på det här sättet. Har jag märkt!

009Igår kväll anföll sedan febern mig och dunderförkylningen följde som ett brev på…hrm…..posten (inte säker på att allt kommer fram längre den vägen, men ni fattar). Har sovit krattdåligt inatt och idag har jag gått omkring med ständigt pytteskinn (inte av vällust måste poängteras). Nyser, snorar och fryser. Har ont lite här och var och tycker lite allmänt synd om mig själv minsann. Hoppas på ett mirakel till morgondagen. Jag har nämligen två intensivt späckade veckor fram till höstlovet nu med diverse mötet med externa aktörer, elevhälsokonferenser samt en bunt lönesamtal inplanerade. Lägg därtill alla ordinarie arbetsuppgifter. Jodå, jag har varvat ner, jodåsåattde……

Kram Mia

6 thoughts on “Pop up! När man växlar ner….

  1. Så himla hälsomsamt för oss med… För vi måste ju koppla ner, växla ner och inte gasa lika hårt eller hur..?
    Ha en fin måndag vänne och att den startat riktigt bra!
    Kraaaam Anna

  2. Såklart vill man ta hand om sina föräldrar när man kan, lite svårt dock när min älskade mamma är 35 mil bort. Men det får bli när vi ses i stället, tänker ibland på hur det blir när hon blir äldre, tröttare, kanske sjuk, kanske senil….vojne, vojne inte alls kul att vara så långt bort då…. Men det får vi ta då!
    Kram J

    • Nä, det är inte kul att vara långt iväg, men å andra sidan har hon och ni varit vana vid det sedan länge ju. Tror det är skillnad om man flyttar i vuxen ålder. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *