Höstar för fullt

För 8 dagar sedan spatserade rektorskan omkring i shorts och flipflops, men så förra helgen slog höst till på allvar. Jag hann då precis byta årstid i klädgarderoberna, men resten fick liksom snällt vänta. Den gångna vecka har bara fortsatt på inslagen linje och helt ärligt har det varit lite svalt med flipflops, ballerinor och tålösa pjucks, det måste tillstås. Att denna helg var vikt åt ett utökat årstidsbyte rådde det inga som helst tvivel om.

002Tog sovmorgon och möttes av detta på morgonpromenaden med Milou och Elsa. En höstigt mycket vacker och kylslagen morgon, med hög och klar luft men sol. Vi vandrade genom skogen och ner till havet, kikade ut över havet från bryggan och bara njöt av en ledig, leasure morgon.

003Vi hann dock inte mer än hem förrän den första, av många denna lördag, regnskuren var över oss. Med tanke på dagens fokus så kändes det dock inte alltför jobbigt. Lite plock och sängbäddande innan hela tvättstugan plockades ur och stora årstidsbytet var ett faktum – skor, träningskläder, jackor, kepsar vs mössor, halsdukar och vantar. Det ena har ju en klar tendens att ge det andra. Gabbe skulle sedan prova sig igenom sin höst/vinterstass och det mina vänner, det kräver en ängels tålamod kan meddelas. Han verkligen avskyr allt som är långärmat och långbent, för att inte tala om jackor och överdragsbyxor. Jisses…….Man skulle kunna förledas att tro att det där skulle ge sig med åren, men det är bara gradskillnader mellan Gabbe vansinnig 2 åring och vägrar mössa/vantar, overall på förskolan och Gabbe sammanbiten köpslående 10-åring. Bara gradskillnader. Förmodligen existerar samma gradskillnader på hans ömma moders humör vid dito tidpunkt. Giv mig styrka……

007Nåväl, det tog sin lilla tid men bra blev det. På alla håll och kanter. TB for på juniorlagsträning i golf och maken nöjde sig med att sucka tungt över hans frus upptåg genom huset. Lagom till att allt var färdigt och bilen var lastad med diverse pantburkar, drog maken till golfbanan med bästisJena som är på besök från Skåneland och som var i behov av golfcoaching av maken. Och Gabbe och jag for till Maxi.

009Lite space i garaget plötsligt och imorgon kanske jag kan få in altanmöblemanget där så att höstrustet kan anses färdigställt. Make och Jena kom hem på mysfika, brasa tändes och middagspreppen drog igång. Ikväll blir det cajunkotletter/västerbottenklädd lax med potatiskaka, sås och en god sallad. Innan dess kvällspromenix och ett glas vin med tillhörande lördagssnacks. Såååå mysigt!

Kram Mia

4 thoughts on “Höstar för fullt

  1. Säsong-kläd-byte hos mig i dag…jag har inte använt ens hälften av mina sommarkläder i år…då ska de egentligen dumpas, men jag kan inte… Det får bli en annan gång, nu hamnar de i låda i garaget tills nästa sommar.
    Kram J

    • Svårt det där med dumpning, jag brukar köra med utflyttningsmetoden istället. Och så rensar jag alltid två gånger om året. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *