Förväntningarna styr

Visst är det så att förväntningarnas kraft är enorm! Höga förväntningar ger inte sällan höga resultat och precis tvärtom med låga diton. Personligen kan jag känna att det skulle vara helt omöjligt och inte alls förenligt med mitt sätt att ta mig an livet att ständigt strössla höga förväntningar omkring mig. Rektorskan är mer typen som förhåller sig balanserat och något lågmält (jepp vänner, tro det eller ej men jag kan vara lågmäld också) till saker och ting. Hon som gillar att slå ur underläge och som aldrig, verkligen aldrig, snackar upp vare sig själv, andra, någon eller något. Det har hänt att jag blir anklagad för att vara oentusiastisk eller till och med pessimist, men i själva verket ser jag mig som balanserad realist. Och eftersom jag faktiskt gillar mig själv skarpt, så har jag inga planer på att ändra mig i detta avseende.

2167Rektorskan är en klar förespråkare för det där med rimliga förväntningar. Exempelvis blir jag galet trött på människor som efter två dagars regn nu så här i början av oktober suckar, pustar och ondgör sig över vädret. Men hallå, vad förväntar du dig? 25 grader, vindstilla, sol och sköna badtemperaturer på dessa breddgrader är ingen rimlig förväntning just nu så här års. Man får vara glad för den fantastiska sommaren och inledningen på hösten som vi fått njuta av – 5 månader av härligt väder är en ynnerst att vara tacksam över. Man ska aldrig ta någonting för givet!

2016-06-10 13.20.33-1Och kanske, kanske har jag lyckats tämja mina förväntningar på veckans allra första arbetsdag. Jag hade under hela vårterminen ett hie med måndagar och tyvärr har denna kamp helt uppenbart överlevt ett sommarlov och dyker nu upp som värsta kvarlevan även denna hösttermin. Måndagar och rektorskan är ingen bra kombo alls. Och det har ingenting med en urusel nattsömn att göra, ej heller helgens innehåll. Jag bara har svårt att få måndagar att fungera på ett tillfredsställande sätt. Arbetsuppgifter, möten, samtal, praktiska punkter för veckan och en anstormning per telefon gör att jag känner mig …..hrm…..jagad. En redan välfylld to-do-lista fylls iderligen på och jag verkar inte ha någon som helst möjlighet att ens stryka den minsta lilla av punkter denna första jobbedag. Högst frustrerande, det måste tillstås. Inte för att denna måndag har varit något undantag precis MEN…..Skillnaden var helt klart att jag idag inte förväntade mig hinna någonting eget what so ever. Jag klev upp och stegade in på jobbet med föresatsen att bara vara på plats, ta mig an det som poppade upp och sedan andas djupt nerifrån magen med insikten i att framåt fredag kommer jag att ha hunnit färda det mesta.

2255Och ta mig tusan. Idag var första måndagen som jag checkade ut från jobbet utan stress och irritation. Det kändes bara helt underbart. Dagen har bjudit på högt och klart höstväder som sedan framåt kvällen transformerades till värsta regnovädret då de mörka cumulu nimbusmolnen drog in över himlen. Sååååå mysigt! Efter jobbet hann jag med en tur till mor och far med matleverans, mysig fikastund med paranteserna och så lilla lighthandlingen i lokala butiken. Väl hemma hade maken golfsträning och taktiksnack med en av sina adepter, TB chillade och Gabbe hade cyklat hem till Victor. Lite lugnt hemmatrix och nu har vi njutit av lite grillade kamben, heta salviachicken wings och supergoda Yucatanbröd. Milou snarkar jämte mig i soffan, Gabbe spelar FIFA17 och själv avser jag att krypa upp i soffhörnet med lite skollitteratur.

Kram Mia

4 thoughts on “Förväntningarna styr

  1. Ja jag förväntar mig 25 grader och sol 🙂 nej, men det gick lite för fort, med temperaturfallet. Men vädret, det bestämmer tack och lov inte människor över, då hade det nog åskar varje dag, så olika som man vill ha det. Ha en fin tisdag!

  2. Visst är det så att man inte riktigt förstår de som klagar på vädret när det är kallt och ev regn i oktober….det är ju i stället så att vi har haft en ovanligt fin september, så visst är vi bortskämda! För oss i Götet blir det också en kompensation för sommarens väder 😉
    Kram J

    • Hysterisk blåst här idag också, jisses! Men jag tycker ju att det där är ganska mysigt på något sätt. Kramen snygging

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *