När värsta mardrömmen inte alls gör anspråk på det epitetet

Vilken härlig fredag det blev! Fredagskjol på, lagom effektiv jobbedag och så den stora helghandlingen på det. Solen sken (åtminstone inledningsvis) och vi tog oss från jobbet vid 13.30. Efter upplock hemma och ett välkomnande av lånevovven Elsa, for jag till mor och far med matleverans. Det blev en shoppingtur med lilla mor och så en mysig fikastund till rytmen av ett ihärdigt regn. För att vara helt ärlig överföll regnet oss redan på väg från affären och vi brast ut i ett gapskratt både lilla mamma och jag då vi blev plaskblöta på studs. Väl hemma kröp jag upp i soffan för lite avkoppling.

Kvällen bjöd sedan på lugna middagspreppen. På spisen puttrade såväl en het Fläskfilégryta som en lika dito Thaisoppa. Vi pillede reijer och fixade räkröran samt dukade iordning allt annat, förstås med lite skön musik i bakgrunden och ett glas vin i närheten. Sen satt vi länge och åt, njöt och pratade ikapp oss. Så underbart välbehövligt.

Och så vaknade vi till en leasure lördag. Faktiskt inte vilken lördag som helst, utan världens finaste svärmors födelsedag. Soligt och varmt, trots att oktober idag gör entré – passar min svärmor allra bäst gissar jag. Och ni vet det där med svärmödrar. Alla de där skrönorna om hur hemska de är, hur svårt det är att komma överens och hur de lägger sig i hela ens liv. Vilken mardröm! Samtidigt kan man ju förstås inte på något vis välja blivande make efter hans mamma (eller för all del blivande fru efter hennes dito), eller? Visst fanns det några som skulle kunnat göra anspråk på att bli min svärmor. Tidigare i livet alltså. Pojkvänner från mitt tidigare liv. Väldigt långt tillbaka i tiden. Nästan så att jag kan undra om det där verkligen har hänt då det  nästintill är omöjligt att återskapa minnet av sådana relationer. Förmodligen inte alls speciellt konstigt, med tanke på att maken och jag spenderat de sista 26 åren tillsammans.

2016-09-24-13-24-43Svärmorsmardöm var det ja. Well, den stämmer INTE kan jag meddela. Inte för att jag valde pojkvän och blivande make baserat på hans mamma, det kan jag inte för en sekund påstå. Det är ju inte det första man gör i en relation att presenteras för familjen precis, men……Men om jag skulle ha valt blivande make baserat på hans mamma så hade jag gjort samma val idag. Min svärmor är nämligen bäst i test, den bästa man kan tänka sig, allt man kan önska sig. Hon står stadigt vid vår sida, älskar sina barnbarn och är en rolig person att umgås med. Vi pratas vid dagligen, träffas många gånger i veckan och tas inte sällan för att vara mor och dotter istället för svärmor och svärdotter.

Idag är det alltså hennes födelsedag – jämn nolla. Hon som är den händigaste jag vet, som både syr och bygger, lagar underbar mat och som alltid kan klura ut lösningar på allt. Hon som fattas mig när vi inte ses eller hörs av och hon som våra kids bara avgudar. Här är ett av alla underbara foton från våra gemensamma Floridasemestrar. Grattis du sköna böna på din alldeles egnaste dag. Puss och kram från oss alla.

Nu dags att fixa huset, sedan står det eftermiddagskalas på programmet. Hoppas ni alla har en skön lördag.

Kram Mia

 

2 thoughts on “När värsta mardrömmen inte alls gör anspråk på det epitetet

  1. Vad härligt att ha ett så bra förhållande till svärmor, jag är lite avundsjuk…som du förstår har inte jag det…. Vi kan säga att hon håller sig borta, inte särskilt intresserad av vare sig egna barn eller barnbarn… men sånt är livet ibland och vi är vana. Synd om barnen i alla fall eftersom de bara har farmor och mormor kvar i livet.
    Kram J

    • Åh ja, så trist. Jag har ju haft förmånen med både mor- och farföräldrar till barnen som varit högst närvarande. Nu är min mor och far gamla på riktigt och det är en ynnerst att se våra kids ta hand om och hjälpa dem. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *